Ramazan Bayramı nedeniyle Kırklareli’de Halk Eğitim Merkezi’nde bayramlaşma programı düzenlendi. Buradaki bayramlaşmaya, Valisi Mustafa Yaman’ın yanı sıra, Belediye Başkanı CHP'li Cavit Çağlayan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ömer Lütfü Mor, Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu ve kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.

Vali Yaman ve beraberindekiler, daha sonra Dr. Fuat Umay Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Burada çocuklar tarafından karşılanan Fenerbahçe Kongre üyesi olan Vali Yaman, çocuklara zarflar içerinde bayram harçlığı verdi. Vali Yaman ayrıca çocuk yuvasındaki Fenerbahçe taraftarı olan 3 çocuğa takım forması hediye etti.

Daha sonra Huzurevi’ni ziyaret eden Vali Yaman ve beraberindekiler, yaşlılara hediyeler vererek bayramlarını kutladı.

EDİRNE’DEKİ BAYRAMLAŞMA

Edirne’de Ramazan Bayramı nedeniyle Öğretmenevi'nde bayramlaşma programı düzenlendi. Şehirde 3 gün önce göreve başlayan Edirne Valisi Hasan Duruer, protokol üyeleri ile bayramlaştıktan sonra Erkek Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret etti. Buradaki çocuklarla sohbet ederek bayramlarını kutlayan Vali Duruer, çocuklara harçlık dağıttı.

Huzurevi, Çocuk sitesi, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’nı da ziyaret eden Vali Duruer, Edirne’nin tarihi açıdan önemli bir kent olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Edirne tarihi özellikleri nedeniyle Türkiye’nin en şanslı illerinden bir tanesi. Osmanlı’ya 90 yıldan fazla başkentlik yapmış bir kent. Dün biraz gezme imkanım oldu. Tarihi yerlerini gezdim, Edirne’de yapacak çok şey olduğunu müşade ediyorum. Sivil toplum örgütleri, belediye ve üniversite ile beraber güzel şeyler yapacağıma inanıyorum. Tüm halkımızın bayramını kutluyorum."



EÖ,AÜÜ(LK/SS)