İlçede fırıncılık yapan Uygun ailesinin en küçüğü Özgür Uygun, icrai rezalet ve mesken ihlali suçlarından tutuklanıp Salihli E Tipi Cezaevi’ne konuldu. Yargılama sırasında da, polislere mukavemet ettiği ve hakime küfür ettiği öğrenilen Uygun, 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezasının bir bölümünü Manisa E Tipi Cezaevi’nde geçiren Özgür Uygun, daha sonra Isparta E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Geçen 14 Haziran’da ise cezaevi yönetimine göre intihara teşebbüs eden, ayrıca ailesine göre başka mahkumların saldırısına uğrayıp merdivenlerden atıldığı ileri sürülen Özgür Uygun, ağır yaralanınca Isparta Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Uygun, iki beyin ameliyatına rağmen felç geçirdi, yatağa mahkum oldu. Uygun’un bu şekilde cezasını tamamlamak üzere cezaevine gönderilmesi, ailesini harekete geçirdi. Aile, Cezaevi Savcılığı’na dilekçeyle başvurup Özgür Uygun’a, ağabeyi Soner Uygun’un bakmasını talep etti. Talebin yerinde görülmesi üzerine, üç ay önce, evli iki çocuk babası Soner Uygun, cezaevine girerek kardeşine bakmaya başladı.

İKİSİNİN DE DURUMU ZOR

Uygun kardeşlerin ağabeyi Birol Uygun ise, “Cezaevindeki başka bir mahkum kardeşime bakıyordu, ancak yeterli değildi. Durumumuzu cezaevi yönetimine anlattık. Onlar da Soner’in cezaevine girmesini uygun buldu. Onun bir suçu yok ama kardeşine bakması için cezaevine girdi. Onun da ailesine şu an biz bakıyoruz. Cezaevinde, ikisinin de o şartlarda durumu çok zor. Cumhurbaşkanı olmak üzere her yere başvurularımızı yaptık. Kardeşimin bu halinin görülüp gerekli işlemlerin yapılarak tam teşekküllü bir hastaneye gönderilmesini istiyoruz. Kardeşimi tedavi ettirmek istiyorum. Gün geçtikçe durumu kötüleşiyor” dedi. Baba Alaattin Uygun da, tüm ailenin mağdur olduğunu, en küçük oğlunun kendilerine verilmesi gerektiğini dile getirdi.