Kaza geçtiğimiz hafta Bağcılar’daki ‘Dere yolu’ caddesi olarak bilinen Atatürk Bulvarı’nda gerçekleşmişti. Güvenlik kameralarına da yaşıyan kazada, babaanne Adile Ermiş (60), torunu 3. sınıf öğrencisi Serap Ermiş'i öğrenim gördüğü Aşık Veysel İlköğretim Okulu'na götürürken okul önündeki yolda bir kamyonun altında kalarak can vermişti. Adile Ermiş, son anda torununu iterek kamyon altında kalmaktan kurtarmıştı.


YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR


Yolda daha önce de benzer kazaların geldiğini öne süren veli, öğrenci ve mahalleliden oluşan grup, öğle saatlerinde okul önünde toplandı. Grup, kazanın geldiği Atatürk Bulvarı'nı çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Burada “Üstgeçit bizim hakkımız", “Başkanı söz vermek için bekliyoruz" sloganı atan yaklaşık 200 kişilik grubu, polis yoldan uzaklaştırmak istedi. Ancak polise aldırış etmeyen kalabalık eylemlerine devam etti. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi de sevk edildi. Eylemin yapıldığı yere gelen çevik kuvvet polisleri grubu yoldan kaldırıma çıkardı ve yol yaklaşık yarım sonra trafiğe açıldı.


“ÖNLEM ALINMALIYDI"


Babaannesinin hayatını kurtardığı Serap Ermiş'in babası Ayhan Ermiş de protestocular arasında yeraldı. Ermiş, yetkililerin önlem almamasından yakındı. Mahalleliler ise, okulun bulunduğu caddeye üstgeçit istedi. Bir süre kaldırım boyunca bekleyip eyleme burada devam eden mahalleliler, olaysız bir şekilde dağıldı.