Fatih'te polislerin darp ettiği Ahmet Koca hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın geçtiğimiz ay iddianame hazırlamıştı. Savcılık, Ahmet Koca hakkında "görevi yaptırmamak için direnme ve hakaret" suçundan bir buçuk yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istedi.


30. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. Askerlik görevini yaptığı için duruşmaya katılmayan Ahmet Koca’yı avukatı Efkan Bolaç temsil etti.


AVUKAT: RAPOR DOĞRU DEĞİL, DOKTOR HAKKINDA SORUŞTURMA VAR


Müvekkillinin askerlik görevinde olduğu için duruşmaya katılamadığını belirten avukat Efkan Bolaç, “Polisler kendi hatalarını örtmek için böyle bir isnafta bulunmuşlardır. Polisler hakkında devam eden soruşturmada bulunan görüntülerde polislerin zalimane bir şekilde sanık olan müvekkilimi darp ettikleri görülmektedir. 11 polise karşı bir kişinin mukavemet etmesi hayatın olağan akışına aykırıdır. Dosyada bulunan müşteki (polisler) raporlarının nasıl alındığı belli değildir. Görüntü kayıtlarından incelediğimiz kadarıyla raporun alındığı saatte müştekiler hastanede değildir. Bu raporlar doğru değildir. Bu raporu veren doktor hakkında ayrıca soruşturma yapılmaktadır"dedi.


Müşteki 7 polisin gelecek celse hazır edilmesini isteyen mahkeme, duruşmayı erteledi.


POLİSLERLE İLGİLİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR-


Öte yandan Ahmet Koca’yı darp ettiği iddiasıyla da 11 polis hakkında yürütülen soruşturma devam ediyor. Polislerin şüpheli, Ahmet Koca’nın şikayetçisi olduğu soruşturma dosyası memur suçları savcılığınca yürütülüyor.


(BB)