AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır'ın da konuşmacı olarak katıldığı konferansa, izleyici olarak katılanlardan onlarcası, uzun konuşmalar ve sıcak nedeniyle salonda uyudu.

Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa deprem uzmanlarının yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi, TBMM Bayındırlık ve İmar Komisyonu üyesi Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı. Konferansta Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in yaptığı açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan AK Parti Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, ‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 31 Mayıs 2012’de yasalaştığını belirterek, “Bu kanun kentsel dönüşümün ülkemizde uygulanabilmesi için yoldaki tüm bürokratik engelleri kaldırmakta, vatandaşlarla anlaşma yolunu esas almakta, arkasında güçlü ve kararlı bir siyasi irade bulunmaktadır. Van’da 12 kilometre mesafede olan 5.6 şiddetindeki Edremit depreminde yaşanan acılar sonrası, tamamen insani amaçlarla hazırlanmıştır. Depreme dayanıksız, mühendislik hizmeti görmemiş, binaların, oy kaybetme pahasına yıkılması doğrultusundaki güçlü siyasi iradenin bir yansımasıdır” dedi.

Milletvekilinin konuşmasının ardından iki oturumda gerçekleştirilen konferansın birinci bölümünde, Kandilli Deprem Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, ‘Deprem, Yer Hareketleri, Kırılganlık ve Hasar’ İTÜ’den Prof. Dr. Ahmet Ercan, ‘Kentsel Dönüşüm Uygulamalarında Yer ve Yapıya Nasıl Bakılacak’, Doç. Dr. Özdoğan Yılmaz, ‘Türkiye’nin Deprem Gerçeği’, Prof Dr. Metin İlkışık, ‘Kentsel Dönüşüm Öncesinde Sakınım Planlarına Esas Zemin Planları’, Doç. Dr. Mehmet Ergin de, ‘Deprem Zararlarını Azaltmaya Yönelik Sismolojik Gözlem ve Zorlama çalışmaları’ başlıklarında konuşmalar yaptı.

Açılış konuşmalarının uzunluğu ve deprem uzmanlarının verdiği teknik bilgiler salonda bulunanları sıktı. Bu nedenler onlarca kişi konferansı dinlemek yerine uyumayı tercih etti.


ÖA (FOTOĞRAF)