Milli Görüş Hareketi'nin kurucusu ve lideri Necmettin Erbakan, Afyonkarahisar'da Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Erbakan'ı Anmak ve Anlamak' konferansıyla anıldı. Yasemin Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, babasının Milli Görüş Hareketi'ne gösterdiği hedefte ilerlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Babasının adil ve sömürüsüz bir dünya kurulmasını istediğini kaydeden Erbakan, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin işbirliğinde toplanan Yalta Konferansı'na atıfta bulundu. Yalta Konferansı'nda dünyanın şekillendirildiğini hatırlatan Erbakan, "Merhum liderimiz bir söz söylemişti; 'Refah Partisi iktidarında rektörler başörtülü öğrencilere selam duracak' demişti. Şimdi arkasından biz ne diyoruz? Diyoruz ki inşallah ikinci Yalta Konferansı toplandığında, yeni bir dünya kurulduğunda bu sefer Obama ile Sarkozy başörtülülere ve Müslümanlara selam duracak" dedi.

"MAL, MÜLK PARA PEŞİNDE OLMADI"

Babasının mal, mülk, para peşinde koşmadığını anlatan Fatih Erbakan, şöyle konuştu:

"Merhum liderimiz hayatı boyunca makam ve mevki peşinde olmadı. Kendisi ile birlikte olanlara maddi menfaat, ihale, koltuk ve para teklif etmedi, vaat etmedi. Kendisi ile birlikte olanlara bütün hayatı boyunca sabır vaat etti, mücadele vaat etti, çile vaat etti. Dünyacı olmadı. Bütün hayatı boyunca nefis terbiyesini esas aldı, kendisiyle beraber olanlara da nefis terbiyesini öğütledi."

ZİMMET İDDİLARINA YANIT VERMEDİ

Konferansta yansıtılan sunuda 'Selamet'le inşallah, Refah'la maşallah, Fazilet'le elhamdülillah, Saadet'e erenlere selam olsun' yazısı dikkati çekti.

Fatih Erbakan toplantıya girişte ve çıkışta gazetecilerin, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk'ün "Erbakan'ın çocukları Bosna için toplanan paraları zimmetine geçirdi" iddialarına ilişkin sorusunu yanıtsız bıraktı.