Fatih Erbakan, Gümüşhane'den, SP Merkez İlçe Kongresi'ne katılmak üzere karayoluyla Erzincan’a geçti. Erbakan, Kültür Merkezi'ndeki kongrede 'Mücahit Erbakan' sloganıyla karşılandı. Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Fatih Erbakan, AK Parti hükümetini eleştirdi. Bütün insanlığın kurtuluş için gözünü diktiği Türkiye’de, AK Parti hükümetinin 10 senedir tek başına iktidarda olmasına rağmen, bütün insanlığın değil, milletin bile kurtuluş için beklediği adımları tam olarak atamadığını savunan Erbakan, şöyle konuştu:

"İktidara geldikten hemen sonra 'Biz terör sorununu çözeceğiz' dediler. 'Bundan böyle Türkiye’de istikrar olacak, terör sorunu diye bir sorun kalmayacak' dediler. Bunun için de ortaya koydukları proje, 'Kürt Açılımı'. Gece, gündüz sanki bir şey yapıyorlarmış gibi açılım açılım diye reklam yaptılar, hepimizin kafasını ütülediler. Bu Kürt açılımı dedikleri şeyden hiçbir sonuç elde edebildiler mi? Bu projenin sonunda iki tane sonuç ortaya çıkmıştır. Bunlardan birincisi Güneydoğu'dan gelen şehit haberlerinin artması, ikincisi de BDP’nin milletvekili sayısının artması olmuştur. Bunların haricinde hiçbir sonuç elde edemediler. Niçin böyle oldu? Bunun cevabını bizler çok iyi biliyoruz. Çünkü terörle mücadelede ABD’yi ortak ve müttefik olarak alırsanız terörle mücadeleyi yürütemezsiniz, terör sorununu çözemezsiniz. Eğer istihbaratınızı Amerika’dan almaya devam ederseniz, sınırdan geçmeye çalışan kendi masum vatandaşlarınızı kendi elinizle de öldürürsünüz, daha henüz yatağından uyumakta olan 15 Mehmetçiği şehitte verirsiniz, on binlerce vatandaşımızı şehitte verirsiniz. Amerika’yı samimi olarak , dost olarak gören hükümet terör sorununu çözemez, Türkiye’nin birliğini ve bütünlüğünü muhafaza edemez. Her zaman ifade ettiğimiz bir gerçek var. Domuzdan post Amerika’dan dost olmaz. Amerika ile hareket ettiğiniz sürece, Kürt açılımı değil, ne açılımı yaparsanız yapın, neyi açarsanız açın, terör sorununu çözebilmeniz mümkün değil."

AK Parti hükümetinin 'komşularla sıfır sorun' diye gece gündüz reklam yaptığını sözlerine ekleyen Erkaban, "En sonunda yaptıkları iş, sıfır komşuya döndü. Sorun yaşamadığımız bir tane komşu kalmadı. Bırakın sorunu bütün komşularımızla savaş yapacak noktaya getirdiler. Bunların geceleri gündüzleri zam yapmakla geçiyor. İşleri güçleri yeni vergiler icat etmek. Aynen merhum liderimizin ifade ettiği gibi 'Şu Türk alfabesinde harf bırakmadınız vergi koymak için" dedi.
Fatih Erbakan, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlamadı.



Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN,

 
RD(KS/SS)