"ELEKTRİK KONTAĞINDAN "


Belediye Başkanı Demir, Kapalıçarşı’da çıkan yangının nedeniyle ilgili olarak “Elektrik muhtemelen. Elektrik kontağından“ dedi. Başkan Demir, “Kış aylarında elektrik kontağından çok fazla yangın çıkıyor. Bundan bir sene önce Beyazıt Camii'nin Hünkar Kasrında da aynı şey olmuştu. Orası da tamamen ahşap bir alandı. Kısa zamanda da büyük hasar gördü. Neyse ki, restorasyonu yapılıyor“ dedi.


" MUHTEMELEN YENİDEN RESTORE EDİLECEK "


Bu sabaha karşı Cağaloğlu’ndaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında çıkan yangınla ilgili de konuşan Başkan Demir, “ İl Milli Eğitim Müdürlüğü binamız da, aslında tarihi yarımadanın önemli binalarından bir tanesi. Cağaloğlu’nun simgesel binalarından bir tanesi. 1860 yılında yapılmış bir bina “ dedi.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının kagir olduğunu yani dışının taş içinin ise ahşap olduğunu söyleyen Başkan Demir, “Burası da böyle bir binaydı. Ara katları ahşap bir binaydı. Bunların yangınları tehlikeli ve sıkıntılı oluyor. Binalar adeta bir sobaya dönüşüyor“ diye konuştu. Binayla ilgili “Muhtemelen yeniden restore edilecek“ diyen Demir, zararın şu an için kestirelemeyeceğini söyledi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili bir değerlendirmede bulunan Mustafa Demir, “Yine muhtemelen elektrik kontağı. Ahşap yapılar büyük dökme çivilerle tutturuluyor bu çiviler yangın esnasında sağa sola sıçrıyor. Caddenin tam karşısındaki bir binanın çatısında da yangın çıktı. O yangın da bundan dolayı. O da hemen kontrol altına alındı. En azından can kaybı yok. Yanda çok önemli bir bina vardı. Şu anda restorasyonu yapılan İstanbul’un ilk borsa binasıydı. Yangın buraya da sıçramadı. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. İtfaiye 2 -3 dakika içinde geldi. Gece olması da bir avantaj“ diye konuştu.


"HELİKOPTERİN YAPACAĞI BİRŞEY YOKTU "


Yangın söndürme sırasında yangın söndürme helikopteri kullanılmaması eleştirileriyle ilgili ise Mustafa Demir, “Dokuz tane merdiven vardı. Dokuz ayrı yerden müdahale edildi. Noktasal hedeflerdi bunlar. Helikopterin yapacağı bir şey yoktu. Helikopter gelseydi, rastgele suyu bırakacaktı. Mücadele teknik olarak çok iyiydi. Zamanlaması da iyiydi. Yeterli bir mücadele olduğunu düşünüyorum. Helikopterin oraya çok fazla bir şey yapacağını düşünmüyorum açıkçası“ diye konuştu.