"KESİTTE 2, KURUL ONAYLI UYGULAMA PROJESİNDE 3 KAT GÖRÜLÜYOR"


Proje alanında basın mensuplarına bilgi veren Başkan Mustafa Demir, şunları söyledi:


 "Bizim burada Avan Projelerimiz var. Bu Avan Projeleri'nin hepsi de kurul tarafından onaylanan projelerdir. Avan projelerde bir kesit görülür, iki kat planı görülür en sonunda da uygulama projeleri vardır. Avan projelerin ötesinde bütün detayların, bütün katlarının, hatta mimarisinin, elektiriğinin de gösterildiği detaylı projeler vardır. Buna da 'uygulama projesi' diyoruz. Bu projeler, inanılmaz çalışmalar sonucunda elde edildir. Bu aşamada da bazı sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz. Problemin asıl kaynağını sizinle paylaşmak istiyorum. Sözünü ettiğim projenin bir tanesinde 2869 ada 12 parselde kesitte 2 kat olarak görülüyor. Yani kurul tarafından onaylı projede kesit 2 kat olarak görülüyor. Ama aynı zamanda kurul tarafından onaylı kat planlarında 3 kat görülüyor. Yine şu an kurul onayında olan uygulama projemizde de 3 kat görülüyor. Bu tür çalışmalarda bu tür yanlışlıklar son derece doğaldır. Netice itibariyle önemli olan bunun farkına varmak ve bunu düzeltmektir."


"BİZ BUNUN ZATEN HATA OLDUĞUNU SÖYLÜYORUZ"


Demir, şöyle devam etti:


"Buranın sahibi yani 2869 ada 12 parselin sahibi Fatih Belediyesi'ne 06 Aralık 2011 tarihinde müracatta bulunmuş. 'Burayı kendim yapmak istiyorum' diye. Biz de zaten 5366 sayılı kanunda şu gördüğünüz yapılarda mülk sahiplerinin kendileri yapıyorlarsa eğer öncelik hakları onlarındır. Hatta onlar yapabileceklerse onlara projelerini bile biz üstleniyoruz. O adama biz 11 Aralık 2011 tarihinde benim başkan yardımcımın imzasıyla '2869 ada 12 parsel onaylı Avan Projeye göre konut alanında kalmakta olup Kuyu Sokak'tan 1.66 metre geri çekilerek zemin artı 2 normal kat irtifa almaktadır' diye yazısını vermişiz. Elinde bu mülk sahibi arkadaşımızın. Yine mülk sahibine imar durumu vermişiz. Yine neticede baştan sehven yapılmış sadece kesitte yapılmış hata ki biz bunun zaten hata olduğunu söylüyoruz. Ve gelen mülk sahibine bunu defalarca söyledik. Elimde de mülk sahibinin kurul onaylı projeyle doğru orantılı kendi adına 3 kat olarak yapabileceğine ilişkin evraklar da bulunmakta."


"MÜTEAHHİDE AYRI, MÜLK SAHİBİNE AYRI PROJE YAPMIYORUZ"


Demir, "Binanın mevcudu 3 kat. Şimdi 3 katlı binayı siz nasıl 2 kat olarak verebilirsiniz. Zaten bu da mümkün değil. Biz uygulama Avan Projelerini veya bütün Avan Projelerini yaparken müteahhide ayrı Avan Proje, kendi başına yapacak olan mülk sahibine ayrı proje yapmıyoruz zaten. Mantık olarak mülk sahibine ayrı proje yapıp kurula gönderme şansınız yok. Böyle bir şey olamaz" dedi.


SK-TT (MK) (FOTOĞRAF)