Ali AKSOYER/İSTANBUL KADIKÖY, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan şampiyonu belirleyen maç sonrasında yaşanan olaylar sırasında gözaltına alınan 48 kişi adliyeye gönderildi. Gözaltına alınan kişilerin ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyerek “Sahaya forma almaya girmiştim.”, “Düğün davetiyesi dağıtıyordum.”, “Federasyon yetkililerine Galatasaray'a kupayı vermemelerini söyleyecektim.”, “Forma imzalatacaktım.”, “Cep telefonundan görüntü çekip Twitter'da paylaşacaktım” gibi ifadeler verdikleri belirtildi. Polis yetkilileri maç öncesi stadyum kapılarını kırarak içeri girmeye çalışan yaklaşık 10 bin kişilik bir grubun olayları önce dışarda başlattığını tespit ettiklerini söylediler.


Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda maç sonrasında yaşanan olaylar sonrasında Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gözaltına alınanların sorgusu tamamlandı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından zanlılar Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı otobüslere bindirilerek adliyeye gönderildiler.


“TWİTTER’DA PAYLAŞMAK İÇİN SAHAYA GİRDİM”


Aralarında Devlet hastanesinde çalışan bir doktor, Azerbaycan uyruklu bir boksör, Özel okul öğretmeni, İngiltere’de faliyet gösteren bir finans kuruluşunun yöneticisi, İstanbul’daki 5 yıldızlı bir otelin genel koordinatörü, film yönetmeni ile üniversite öğrencileri, serbest meslek çalışanları, hukuk bürosu çalışanları, işsizler ve eski sabıkalıların bulunduğu grubun ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Zanlıların ifadelerinde “Sahaya forma almaya girmiştim.”, “Düğün davetiyesi dağıtıyordum.”, “Federasyon yetkililerine kupayı vermemelerini söyleyecektim.”, “Forma imzalatacaktım.”, “Arkadaşımı bekliyordum.” “Cep telefonumla görüntü çekip twitter’da paylaşacaktım” dedikleri öğrenildi.


OLAYLAR ÖNCE DIŞARDA BAŞLAMIŞ


Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından soruşturulan olay sırasında maç öncesinde kapıları zorlayarak içeri biletsiz olarak içeri girmek isteyen 10 bin kişilik grubun olayları başlattığı tespit edildi. Bu kişilerden çevik kuvvet polisi tarafından püskürtülmesi öncesinde yaklaşık 500 kişilik grubun 2 turnikeyi kırarak içeri girmeyi başardığı öğrenildi. Maçın bitimiyle birlikte dışarda taşlama olaylarının başladığı öğrenildi.


SAHAYA GİREN İLK KİŞİ DE GÖZALTINDA


Bu sırada içerde bulunan taraftarların tribünden sakatlar kapısı olarak kullanılan demir kapıyı kırarak sahaya girmeye başladığı tespit edildi. Sahaya giren ilk kişi olarak tespit edilen “Turalı” lakaplı tribün lideri E.T.D olduğu, bu kişinin gözaltına alınanlar arasında yer aldığı belirtildi. Sahaya giren taraftarların bir süre polisi geri püskürttükleri ardından futbolcuların sahaya çıkış için kullandıkları tüneli ateş vermeye çalıştıkları öğrenildi. Daha sonra polisin biber gazıyla müdahalesinin başladığı belirtildi.


3 ANKESÖRLÜ TELEFON HALEN KAYIP


Olay sırasında bir benzin istasyonunda bulunan iki polis otosunun tahrip edildiği ayrıca Kadıköy, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocukları Koruma Büro Amirliğine ait binanın ve önündeki polis otolarının taşlandığı ve tahrip edildiği öğrenildi. Yetkililer 44 polisin yaralandığı olaylar sırasında son tespitlere göre 14 resmi polis otosu ile “Toma” adı verilen toplumsal olaylara müdahale aracının hasar gördüğü belirttiler. Yetkililer göstericiler tarafından 23 tane ankesörlü telefonun tahrip edildiğini bunlardan 3 telefon cihazının halen bulunamadığını söylediler.


AA(FOTOĞRAF)


 a