Törene ihd, BDP, EMEP, KESK temsilcileri katıldı. Can ve Kaya'nın Elazığ Asri Mezarlığı'nda bulunan mezarını ziyaret eden heyet, burada demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Can ve Kaya'nın kaçırıldığı yer olan Elazığ'ın Yazıkonak Beldesi'ne geçen heyet adına burada bir konuşma yapan İHD Elazığ Şube Başkanı Nafiz Koç şunları söyledi:

"İnsan hakları savunucularını susturmak için, tam 18 yıl önce Can ve Kaya buradan kaçırıldı. Ama işte yine buradayız. Bizi susturamadılar, susturamayacaklar. Dönemin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı arkadaşlarımızın katledilişinden sorumludur. Arkadaşlarımıza canice işkence edip, onları katledenler bir an evvel yakalanıp cezalandırılmalıdır."

CESETLERİNİN BULUNDUĞU YERDE DE ANMA

Elazığ'ın Kovancılar İlçesi'ne geçen İHD'liler, burada BDP İlçe Örgütü'nün de katılımıyla ilçe girişinden Palu yol ayırımına kadar bir yürüyüş yaptı. Yaklaşık 50 kişiden oluşan grup, yapılan konuşmadan sonra Can ve Kaya'nın işkenceyle öldürüldükten sonra atıldığı Tunceli girişindeki Dinar Köprüsü'ne giderek burada da ikinci bir anma yapmak üzere yola çıktı.

ŞG(GG/COŞ)