Arsin Belediye Meclisi, yörede unutulmaya yüz tutmuş 'Temel', 'Dursun', 'Fadime' ve 'İdris' gibi isimleri yeniden canlandırmak ve yaşatmak amacıyla, yaklaşık 6 ay önce bu isimleri bebeklerine verecek ailelere 1'er Cumhuriyet altını vereceğini duyurdu. Aradan geçen sürede yaklaşık 150 bebeğin dünyaya geldiği ilçede ilk kez bir aile, bebeğine yöreye has isimlerden biri olan Fadime adını verdi.

Bunun üzerine Üzeyir- Derya Çolak çiftini ziyaret eden Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, 21 Haziran doğumlu Fadime’ye Cumhuriyet altını taktı, bebeğin yıllık bez ihtiyacını karşılama sözü verdi. Ailenin bir de 3 yaşında Muhammet Salih Çolak adında bir erkek çocuğu olduğu öğrenildi.

150 ÇOCUĞUN ARDINDAN BİR İLK

Ziyaret sırasında konuşan ve Temel'in yolda olduğunu söyleyen Başkan Şen, "Geçen 6 aylık sürede Arsin’de yaklaşık 150 doğum oldu fakat ilk kez bir aile bebeğine Fadime ismini verdi. İnşallah Temel’i de bulacağız. Temas kurduğumuz bir aile yaklaşık 1 ay sonra dünyaya gelecek bebeklerine Temel adını verecek" dedi. Şen, sahil dolgu alanında kurulacak yeni alanlara da bu isimleri vermeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.

Fadime’ nin babası Üzeyir Çolak da kızının ismi için eşiyle ortak karar aldıklarını dile getirdi, teyzesinin isminin de Fadime olduğunu anlattı.



FT(TM/SS)