Geçen pazar günü, saat 16.00 sıralarında, Kırklareli’ne doğru yola çıkan, içinde emekli elektronik öğretmeni Vecdet Eriş (53), eşi Aysel Eriş (49), dünürleri Ahmet Gülhan (53) ve Zeynep Gülhan’ın (51) bulunduğu otomobil, Tekirdağ Limanı’nda, gece karanlığında, feribottan indikten sonra uyarı levhası, korkuluk ve yeterli aydınlatma bulunmadığı için yanlış tarafa doğru ilerleyip sulara gömülmüştü.

Otomobildeki Eriş çifti ile dünürleri Gülhan çifti yaşamlarını yitirirken, arkadaki kamyonda çeyizlerini taşıyan ve kazaya tanıklık eden, bir mağazada çalışan Selvi Eriş ile Piyade Uzman Çavuş Mustafa Gülhan, sinir krizleri geçirip, güçlükle kendilerine getirildi. Çeyiz götürürken, ihmalle gelen faciayla tüm Türkiye’yi hüzne boğan Eriş çifti, memleketleri İzmir’in Ödemiş, Gülhan çifti ise Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde toprağa verildi.

FOTOĞRAFLARA BAKAMIYORLAR

Kazadan 30 saat sonra savcı ve uzmanların inceleme yaptığı limanda, ayrıca bakanlıkça idari soruşturma da başlatıldı. Ailelerin gözüyaşlı yakınları, acılarını dindirmeye çalışırken, Selvi Eriş ile Mustafa Gülhan’ın, çeyizlerini götürmek üzere yola çıkmadan önce İzmir’in Ödemiş İlçesi’ndeki Belediye Nikah Sarayı’nda kıyılan nikahlarından geriye kalan son mutluluk fotoğrafları, ortaya çıktı. Kazadan iki gün önce kıyılan nikahta, sadece ailelerin en yakın akrabaları hazır bulunurken, arkadaşlarının şahitliklerini üstlendikleri yeni evli çift ile torun hasretiyle yanan anne ve babaları, gönüllerince doyasıya eğlendi. Hem iş durumları hem de bir an önce çeyizlerin götürülmesiyle amacıyla kıyılan nikahta, ölen dünürlerin, gelin ve damatla birlikte çektirdikleri fotoğraflar, artık anılarda kaldı. Çeyizlerini bırakmalarının ardından Haziran’ın 23’ünde Ödemiş’te düğün yapmayı planlayan Selvi Eriş ile Mustafa Gülhan’ın, ölen anne, babalarıyla son kez çektirdikleri bu fotoğraflara bakamadıkları öğrenildi.



TT(İÖ/SS)