Ürettiği endüstriyel yağları hem yurt içine, hem de 24 ülkeye gönderen Petroyağ firmasının sahibinin kızı ve Genel Müdürü Serra Soysal Koyuncu, ürünlerinin taşımasını yaptırdıkları firmalarla sözleşmelerinin devam etmesine rağmen, Kartepe İlçesi'nde kurulu kooperatifin, tüm taşıma işinin kendilerine verilmesini istediğini öne sürdü. 

'ŞOFÖRLERİ TEHDİT' İDDİASI

Koyuncu, firma olarak bunu kabul etmeyince, kooperatif üyelerinin fabrikanın kapısının tam karşısına boş tankerleri park ettiklerini ve çadır kurarak taşıma işini kendilerinin yapacağını belirten pankartlar astıklarını kaydetti. Serra Soysal Koyuncu, ayrıca kooperatif üyelerinin, taşıma işini yapan tankerleri de Kocaeli sınırları dışında takip edip şoförlerini tehdit ettiklerini ve araçların camlarını kırdıklarını iddia etti.

Kocaeli Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan şikayetler üzerine polis fabrikada önlem aldı. Tankerlerin çıkışları polis gözetiminde yapılmaya başlandı.

DAHA UCUZA TAŞIMAK İSTİYORLARMIŞ

S.S. 72 No'lu Köseköy Lojistik Taşıyıcıları Kooperatif Başkanı İbrahim Küçük ise iddiaları yalanladı. Küçük, yaklaşık 5 yıldan bu yana Petroyağ firması ile masaya oturmak istediklerini, ancak hiç bir görüşme isteklerinin kabul edilmediğini belirterek, ürünleri kendilerinin daha ucuza taşımak istediklerini söyledi. 

ÇEVİK KUVVET MÜDAHALE ETTİ

Her gün gerginlik yaşanan fabrika önündeki tanker ve çadırların kaldırılması için polisin daha önce yaptığı uyarılar dikkate alınmayınca, Çevik Kuvvet ekipleri operasyon yaptı.  Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Şahinli, sayıları 50'yi bulan kooperatif üyesi olduğu belirtilen kalabalığa, Valilik talimatıyla çadır ve tankerlerin kaldırılması için daha önce tebligatlar yapıldığını söyledi. Ancak uyarılar dikkate alınmayınca, Çevik Kuvvet polisleri kalabalığı dağıttı. Polise direnen 10 kişi de gözaltına alındı. Daha sonra çadır ve tankerler polis gözetiminde kaldırılırken, gözaltına alınanlar da serbest bırakıldı.



MB,EA(MB/COŞ)