Orhangazi Göl yolu üzerinde bulunan Bamesa adlı İspanyol sermayeli fabrika önündeki park alanı, gerginliğe neden oldu. Fabrika önündeki alanın park ve yeşil alan olarak imar planında göründüğünü ileri süren ve aralarında Topselvi Mahallesi Muhtarı Halil Genç ile Belediye Meclisi'nin bağımsız üyesi Fatih Yüce’nin de bulunduğu bir grup, bugün fabrika önüne giderek bu alanın halka açık park sahası olarak kullanılması amacıyla fabrikanın girişine 2 otomobil ve traktör park etti. Park edilen araçlar nedeniyle fabrikaya araç giriş çıkışı yapılamayınca fabrika görevlileri polisten yardım istedi.

İSPANYOL YÖNETİCİ PARK EDEN ARACA CİPİ İLE ÇARPTI

Bu sırada fabrikaya gelen fabrikanın İspanyol yöneticisi, cipiyle park halindeki araçların arasından geçtikten sonra fabrika içine girdi. Bir süre sonra tekrar aracına binen İspanyol yönetici, aracıyla, park etmiş olan 16 VK 930 plakalı otomobile yandan çarptı. Aracından inen ve duruma tepki gösteren İspanyol yönetici, daha sonra fabrika içine girdi.

Fabrika önündeki alanda araçları bulunan ve fabrikaya taşımacılık yapan Orhangazi Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Bengül ve yöneticiler de yaşanan durum nedeniyle fabrika önüne geldi. Vatandaşlarla konuşmaya çalışan Hasan Bengül araçların kaldırılmasını istedi. Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan da olay yerine gelerek vatandaşların araçlarını bulundukları yerden çekmesini istedi.

GERİLİM ARTTI

Bir süre sonra fabrikadan tekrar dışarı çıkan ve adı öğrenilemeyen fabrikanın İspanyol yöneticisi, cipi ile çarptığı otomobilin üzerine cebinden çıkardığı paraları saçmaya başlayınca, gerilim arttı. İspanyol yöneticinin bu hareketine öfkelenen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Fabrikanın diğer yöneticilerinin araya girmesi ile birlikte ortam sakinleştirilirken, polis ekipleri olayla ilgili de tutanak tuttu. Vatandaşlar hem araca çarpması hem de bilerek mala zarar nedeniyle İspanyol yöneticiden şikayetçi oldu.

GÖRÜŞMELER SONUNDA ARAÇLAR KALDIRILDI

Yaklaşık 2 saat süren eylem, fabrika yöneticileri, Emniyet Müdürü ve Taşıyıcılar Kooperatif yöneticilerinin araya girmesi ile sona erdirildi. Araçları çeken vatandaşlar, fabrika önündeki alanın park olarak kullanılması için de belediyenin üzerine düşeni yapmasını istedi.



HB(FK/SS)