Terör örgütü PKK'nın, Irak'ın kuzeyindeki kamplarda patlayıcı madde ve silahlı eğitim alan Deniz Bilen İnceören ile Ramazan Çınar adlı teröristleri eylem yapmaları için Adana'ya gönderildi. Polis, bu iki bombacının halkın yoğun olduğu yerlerde bombalı eylem hazırlığı içinde olduğu belirlenince fiziki ve teknik takip başlattı. Bombacıları adım adım takip eden polis, 4 Eylül 2011'de, Deniz Bilen İnceören ile Ramazan Çınar'ı ellerinde büyük bir çantayla Seyhan Kaymakamlığı önünde yürürken yakaladı.

Çantanın içinde yağ tenekesine yerleştirilmiş yarım kilosu A-4 tipi, 4.5 kilosu da potasyum nitrat olan 5 kiloluk zaman ayarlı bomba ele geçirildi. 55 dakikaya ayarlandığı belirlenen bomba, etkisiz hale getirildi. Bombacıların eylemi lunaparkta yapmayı planladığı ancak Kürt çocukları da bulunduğu için bundan vazgeçtiği bilgisine ulaşıldı.

Yakalanan bombacıların verdiği bilgiler doğrultusunda soruşturmayı genişleten polis, kırsaldan aldıkları talimatları bombacılara ilettikleri ileri sürülen 33 yaşındaki Şemsettin ve 39 yaşındaki Mehmet Zülfü Kaçmaz örgütün propagandasını yaptığı iddia edilen 25 yaşındaki Ahmet Çelik ve örgüt üyesi olduğu ileri sürülen 21 yaşındaki D.Z. yakalandı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen bombacılarla birlikte 5 kişi tutuklanırken, D.Z. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davada yargılanan şüphelilerden Ramazan Çınar suçlamaları kabul etmedi. Savcılık sorgusunda Zap kampında 10 gün siyasi, 1 hafta da silahlı eğitim aldığını, bombalama eylemi için de Adana'ya geldiğini itiraf eden Çınar, "Mazotu deri silmek, gübreyi de çiçek yetiştirmek için almıştık. Olay tarihinde arkadaşımdan sigara istemiştim. Bana bir paket sigara verdi. İçinde sigara olduğunu biliyordum. Fünyeymiş" dedi.

Diğer bombacı Deniz Bilen İnceören ise, ailevi sorunlar ve maddi durumunun kötü olması nedeniyle örgüte katıldığını söyledi. Deniz Bilen İnceören, "Adana'ya geldiğimde eylem yapmaktan vazgeçtim. 3 kez MSN'den şifreli eylem talimatı verildi. Kuryenin 'Eylem yapmazsan sana ve ailene zarar veririz' demesi üzerine küçük çaplı eylem yapmaya karar verdik. Eyleme giderken de yakalandık. Yaptığımdan pişmanım. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istiyorum" dedi.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamayı kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, yaklaşık 14 ay süren yargılama sonunda sanıklardan bombacılar Deniz Bilen İnceören ve Ramazan Çınar, 'PKK silahlı terör örgütüne üye olmak ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak' suçlarından toplam 18'er yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklar Şemsettin Gergin ile Mehmet Zülfü Kaçmaz'a 'PKK silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 11'er yıl 3'er ay hapis cezası, Ahmet Çelik'e ise 10 yıl hapis cezası verdi. Ahmet Çelik ile tutuksuz sanık D.Z. hakkında ise  'propaganda' suçundan yapılan kovuşturmanın ertelenmesine karar verildi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkları tahliye etmedi.