Geçimlerini hurdacılıkla sağlayan 34 yaşındaki Ekrem Asrak ile ağabeyi, 39 yaşındaki Kemal Asrak'ın eş ve çocuklarıyla oturdukları, Pınarbaşı semti 7316 Sokak 28 numaradaki 2 katlı binanın üst katındaki birbirine bitişik evlerinde, geçen 26 Ocak'ta sobadan yangın çıktı. Alevlerin bitişik olan 2 evi kullanımaz hale getirmesi ardından 34 yaşındaki Ekrem Asrak, eşi, 29 yaşındaki Yelda Asrak ve 5 çocuğuyla birlikte annesinin evine sığındı. Ağabeyi, 39 yaşındaki Kemal Asrak da eşi, 36 yaşındaki Pınar Asrak ve 3 çocuğu ile birlikte soğuk havaya rağmen yanan evinin bir odasına çadır kurup, burada kalmaya başladı. Ekonomik durumlarının yetersiz olması nedeniyle evde onarım yapamadıklarını belirten Asrak aileleri, hayırsever ve yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

5 KİŞİ ÇADIRDA KALDI

Çadırda kalan ve olay gününü anlatan Pınar Asrak, "Odun almaya indiğimde sobanın borusu devrildi, evde yangın çıktı. 2 çocuğum içerideydi, eşim camı kırarak çocuklarını dışarıya çıkartıp, kurtardı" dedi. Çocukları ile birlikte ortada kaldıklarını anlatan Pınar Asrak, şöyle konuştu:

"Hayırsever vatandaşlar ile yetkililerin bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Evin bir odasına çadır kurduk, başka sığınacak yerimiz yok. Çocuklarım donuyor. Kaç gündür hastalar. Bornova Kaymakamlığı'ndan 500'er lira para aldık, onunla da evin üzerine demir yaptırdık. Ancak, evin iç ve dış sıvası ile çatısını yaptıramıyoruz. Konu komşu yemek getirirse yiyoruz. 5 kişiyiz, geceyi çadırda gündüzleri de kapılarını açan komşularımızda geçiriyoruz."

"ÇATI YAPILSIN YETER"

Annesinin yanına sığınan Ekrem Asrak, "Annemin yanında ne zamana kadar kalacağım. Biz para istemiyoruz, 5 çocuğumu içine sokacağım, onlara sıcak bir ev yeter" dedi. Eşi Yelda Asrak ise, "En küçüğü 7.5 aylık, en büyüğü de 11 yaşında olan 5 çocuğumla birlikte kayınvalidemdeyim. Soğuk havalar nedeniyle hastalıktan kurtulamadık. Hükümetimizden yardım istiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık kaldık. Evimizin çatısını kapatsınlar yeter" dedi.



KÖ(AÖ/İD)