Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe, Şehir Kütüphanesi Üftade Gösteri ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Bursa’nın belgeliğine yeni ve özel bir eser kazandırıldığını söyledi. Bursa’da kent kültürünün ve kimliğinin ortaya çıkarılması noktasında kent dinamikleriyle ortak çalışmalar yapıldığını anlatan Başkan Altepe, "Evliya Çelebi Yolu adlı gezi kitabının yazarları Caroline Finkel, Kate Clow ve Donna Landry özgün bir çalışmaya imza attılar. At sırtında yapılan güzel bir yolculuğu kaleme aldılar" dedi.

Bursa’nın 'soyut miras' başta olmak üzere birçok konuda dünyaya öncülük ettiğini belirten Başkan Altepe, soyut kültürün öne çıkarılması amacıyla kaybolmaya yüz tutmuş birçok eserin de gelecek kuşaklara aktarıldığını vurguladı. Şehirdeki tarihi okullardan kalelere, spor geçmişinden hazirelere kadar her alanda kültürel birikimin kitaplaştırıldığını söyleyen Başkan Altepe, 'Evliya Çelebi Yolu' kitabıyla da Bursa’da bir güzelliğin daha öne çıkarıldığını anlattı.

KATILIMCILARA KİTABI İMZALADI

Osmanlı Tarihçisi Caroline Finkel de, kendilerine çalışmalarında destek vererek, gezinin kitabının Türkçe olan yayımlanmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. 

Caroline Finkel’in eşi Gazeteci Andrew Finkel de eşinin projesinin özveri gerektiren bir çalışma olduğunu belirterek, 'Evliya Çelebi Yolu'nun önemine değindi. Caroline Finkel, toplantıda 'Evliya Çelebi Yolu'nu tanıtan ve seyahatleri sırasında yaşadıklarını anlatan bir de sunum yaptı, katılımcılara kitaplarını imzaladı.



NG(FK/COŞ)