Konya'nın Akşehir İlçesi'nde yaşayan ve eşi yıllar önce ölen Osman Evgin'e 3 Şubat günü telefon eden O.B. ve arkadaşı A.Y., 'Bir kadın var. Gel seni evlendireceğiz' diyerek, Manisa'ya çağırdıkları iddia edildi. Evgin, iki oğlunu yanına alıp Manisa'ya gitti. İki şüpheli, buluştukları pastanede Evgin'i evlendireceklerini söyledikleri A.M. (26) ve ablası H.M. (46) ile tanıştırdı. Evgin, bir saatlik görüşmenin ardından istenen 15 bin Lira başlık parasını, tanışmalarına aracılık eden iki kişiye teslim etti. Evlilik hayali kuran Evgin, daha sonra birlikte alışverişe çıktıkları A.M.'ye kuyumcudan 9 bin Lira değerinde takı aldı.

Alışverişin ardından, Evgin ve iki oğlu, 14 şubat günü tekrar görüşmek üzere ayrıldı. Ancak, parayı alanların telefonlarına cevap vermemesi üzerine dolandırıldığını anlayan Evgin, soluğu Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nde alıp, şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen polis, çöpçatan çetesinin üyesi oldukları ileri sürülen O.B. ve A.Y.'yi Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki evlerinde yakaladı. İki şüphelinin emniyetteki ifadelerinde suçlarını itiraf ettiği öğrenildi. 

İki şüphelinin Afyonkarahisar'da da benzer şekilde bir kişiyi dolandırmak suçundan arandıkları ortaya çıktı. Polis, dolandırıcılık olayına karışan kadın şüpheliler A.M. ve H.M.'yi arıyor. İki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.



İK (AÖ/RT)



O.B.: Osman Balcı 

A.Y.: Ahmet Yıldırım 

A.M.: Aynur Matras

H.M.: Hediye Matras