İki yıl önce eşi vefat eden Kamile Özbek'in kızı Z. Özbek, 14 Eylül 2011'de evden çıkan ve bir daha haber alamadığı annesinin bulunması için Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Z. Özbek, annesinin Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'ndeki Hürriyet Polis Merkezi Amirliği'nde görevli polis memuru evli Fatih Yurdakonar ile ilişkisi olduğunu anlatıp, "Annemin parasını, altınlarını aldı. Evimizin tapusunu üzerine geçirtti. Annem en son onunla telefonda görüştü. Parasını almak için buluşmaya gidecekti" diyerek şüphelerini bildirdi.

Z. Özbek'in iddiaları Kamile Özbek'in akıbetinin araştırılması için Cinayet Büro Amiri Şemhuz Akdemir yönetiminde özel ekip oluşturuldu. Cinayet bürosu dedektifleri, soruşturmayı derinleştirip, 19 yıllık polis memuru 3 çocuk babası Fatih Yurdakonar'ı takibe aldı. Kamile Özbek ile Fatih Yurdakonar'ın ilişkisiyle ilgili detaylara ulaşan dedektifler, Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep'teki araştırmalarında mobese kamerası kayıtları inceledi. Dedektifler, Kamile Özbek'in en son Gaziantep'e gittiğini, Fatih Yurdakonar'la buluştuğunu, oradan da otomobille Kahramanmaraş'a gittiğini saptadı. Kamile Özbek'in cep telefonundan en son Gaziantep otogarından sinyal alındığı belirlendi.

Meslektaşlarının peşine düştüğünden habersiz olan Fatih Yurdakonar, cinayette cesedin köpekler tarafından bulunmaması için neler yapıldığı konusunda internetten araştırma yaptı ve emekli bir polisle bu konuda görüştü. Bazı avukatlara da "ceset bulunmazsa ne olur?" diye sorup, hukuki durumla ilgili bilgiler aldı. Dedektifler, Fatih Yurdakonar'ın bu görüşmelerini rapor etti. Ayrıca Kamile Özbek'in banka hesaplarında yapılan incelemede 50 bin lira para çekildiği ve 26 bin liralık kredi kullandırıldığı saptandı.

Toplanan bilgileri değerlendiren dedektifler, geçen salı günü Fatih Yurdakonar ile 12 yıllık eşi 29 yaşındaki Yıldız ve kardeşi Akif Yurdakonar'ı yakalayıp, gözaltına aldı. Adana Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınan cinayet zanlısı Fatih Yurdakonar ve eşi susma hakkını kullandı. Cinayete yardım etmekten sorgulanan Akif Yurdakonar ise cinayeti itiraf etti.

Akif Yurdakonar'ın itiraflarına ve toplanan bilgilere göre; Fatih Yurdakonar, Kamile Özbek'i Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'ne götürüp, ilişkiye girdikten sonra başına tabancayla 2 el ateş ederek öldürdü. Cinayetten sonra cesedi otomobilinin bagajına koyup, Kahramanmaraş'a geldi. Burada kardeşi Akif Yurdakonar'ı telefonla arayıp, yanına çağırdı. İki kardeş, cesedi il merkezindeki boş bir araziye gömdü. Fatih Yurdakonar, kardeşiyle birlikte 45 gün kadar sonra cesedi bulunduğu yerden çıkarıp, aynı otomobille Ahırdağı'na götürüp, ormanlık alanda gömdü.

Dedektifler, Akif Yurdakonar'ın verdiği bilgilere göre Kahramanmaraş'a gidip, cesedin ilk gömüldüğü yerde Kamile Özbek'in tişörtü ile doku kalıntılarına ulaştı. Daha sonra cesedin taşındığı Ahırdağı'na giden ekipler, bölgedeki kar kalınlığının 2,5 metreyi bulması ve toprağın donmuş halde olması nedeniyle bazı yerlerde kazı yaptı. Ancak cesede ulaşılamadı.

MESLEKTEN ATILDI

Fatih Yurdakonar, gözaltına alındığı gün başlatılan idari soruşturmada meslekten ihraç edildi. Fatih Yurdakonar'ın eline geçen paralarla son bir yılda yeni bir ev ve bir otomobil aldığı belirlendi. Ayrıca Fatih Yurdakonar'ın internette tanışıp, yakınlık kurduğu iki kadından da paralar aldığı, bu kadınları da öldürmeyi planladığı öne sürüldü.

Gözaltı süresi dolan Fatih Yurdakonar ile eşi Yıldız ve kardeşi Akif Yurdakonar, adliyeye sevk edildi.


FK (BY/AAA)(FOTOĞRAF)