Kent merkezindeki bir bara eğlenmek için yaklaşık bir ay önce giden evli işadamı A.İ., burada çalışan garson Sinem C. ile tanıştı. İddiaya göre, genç kadınla arkadaşlığını ilerleten işadamı A.İ., Sinem C.’nin kalması için bir ev kiraladı. İşadamı A.İ. ile sevgilisi, sık sık bu evde buluşup vakit geçirmeye başladı. İşadamını kendine aşık eden Sinem C., arkadaşlarıyla planladığı tuzağı uygulamaya karar verdi.

Geçen 17 Ağustos’ta, evli işadamı A.İ., sevgilisi Sinem C.'yi görmek için kiraladığı eve gitti. Bir süre sonra, kapının zili çaldı. İçeriye önce kendisini 'Sinem C.’nin ağabeyi' olarak tanıtan 35 yaşındaki Turgay Ü., ardıdan da genç kadının sevgilisi olduğunu söyleyen 30 yaşındaki Erdal Ö. girdi. Şaşkına dönen işadamı biranda kendini aile kavgasının içinde buldu. İddiaya göre, Erdal Ö., Turgay Ü.'ye, "Ben bu kızla mı evleneceğim? Beni aldattınız. Size otomobil almıştım. Verim benim paramı" dedi. Bunun üzerine Turgay Ü. de "Ben otomobili 20 bin TL’ye sattım. Paranı ödeyemem" diye cevap verdi. Öfkeli gibi davranan Erdal Ö., işadamına saldırıp darp etmeye başladı. Bu sırada eve 27 yaşındaki Turgay G. ile Mehdi E. adlı iki kişi daha gelip, iki tarafı sakinleştirmeye çalıştı. Genç kızın yakınları gibi kendini tanıtan şüpheliler, tehditle A.İ.’den 25 bin TL ile Renault Megane marka otomobilini aldıktan sonra ortadan kayboldu.

Olayın şokunu üzerinden atan A.İ., bir süre sonra tuzağa düşürüldüğünü anladı ve polise gitti. Polis ekipleri, 'aşk çetesi' adını verdiği grubun peşine düştü.

FARKLI KİŞİLERE AİT UYGUNSUZ GÖRÜNTÜLER

Biri kadın toplam beş kişinin adreslerini belirleyen polis, dün sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Operasyonda 'aşk çetesi'nin 1'i kadın 5 üyesi yakalanırken, evlerinde yapılan aramalarda, içinde farklı kişilere ait uygunsuz görüntüler bulunan çok sayıda CD ele geçirildi. Şüphelilerin, söz konusu görüntülerle bir çok kişiden benzer yöntemlerle para almaya çalıştığı ifade edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan beş kişi bugün adliyeye sevk edildi.



İK(İÖ/SS)