Bengü D., geçen 1 Mayıs’ta dershaneye gitmek üzere Edremit Cennetayağı Mahallesi’ndeki evinden çıktı. Ailesi, akşam eve dönmeyen kızlarının evli 2 çocuk babası 37 yaşındaki M.K.G. ile kaçtığını belirledi. Polise başvuran Baba emekli Albay Sedat D. (55) ve anne emekli askeri hemşire Songül D. (48), 48 il ve Bodrum’un da aralarında bulunduğu 300 ilçeyi dolaşıp, kızlarını aradı. Ancak, tüm çabaları sonuçsuz kaldı. 81 gündür endişe içinde kızlarından haber bekleyen D. çifti, Ankara Ulus Polis Merkezi’nden gelen bir telefonla sevinç gözyaşlarına boğuldu. D. çifti, gelen haber üzerine hemen Ankara’ya giderek, kızlarını aldı. Çift, kızlarını kaçırdıklarını önü sürdükleri  M.K.G.’den şikayetçi oldu. Polis, M.K.G.’nin yakalanması için çalışma başlattı.

'YAŞADIKLARIM YAŞITLARIMA DERS OLSUN'

DHA muhabirinin telefonla görüştüğü Bengü D., yaşadığı korku dolu günleri şöyle anlattı:

"Kendini fabrikatör olarak tanıtıp, beni evlenme vaadiyle kandıran M.K.G. ile kaçtım. Bir süre tatil beldelerinde gezdik. benim paramı kullanıyordu, şüphelenmeye başlamıştım. Kendisinin evli olduğunu bilmiyordum. Ayrılıp, ailemin yanına dönmek istediğimi söyleyince, beni ölümle tehdit edip, şiddet uygulamaya başladı. Geçen 2 Haziran’da annemin her yerde beni aradığı haberi gazetelerde yer alınca, ağzımdan burnumdan kan gelinceye kadar beni dövdü, telefonumu elimden aldı. Ankara'ya bir eve götürüp kapattı. Üç hafta sonra, 'Çok bunaldım. Ne olur 10 dakika beni parka götür' diye, yalvardım. Parka gidince de bir bahane bulup, hemen kaçıp polis karakoluna sığındım. Yaşadığım kabus dolu günler, bana büyük bir ders oldu. Hayatımı mahveden bu kişi hakkında şikayetçi oldum. Kendisinin yakalanıp, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Aynı şekilde birçok kızı tuzağa düşürdüğünü öğrendim. Yaşadıklarım, genç arkadaşlarıma, yaşıtlarıma ders olsun. Ailelerinin sözünden çıkmasınlar. Ailemden çok özür diliyorum. Çok pişmanım. Sevdiklerime kabus dolu günler yaşattığım için üzgünüm."

DUYGULARINI FACEBOOK’TA PAYLAŞTI

Özgürlüğüne kavuşan genç kız, duygularını sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasında, 'Arkadaş deyip yanımda dolaştırdığım insanlar hayatımdan bile endişe duymadı pes' ve 'Kendimi çok seviyorum kimse umurumda değil. Suçlular cezalandırılacak. 2.5 ay yapmadığım her şeyi yapacağım. Eve dönüş çok çok güzel. Gençler geldim artık Edremit’teyim' diye ifade etti.

Anne Songül D. de, yeniden doğmuş gibi olduklarını belirterek duygularını şöyle dile getirdi:

"Kızımızı çok seviyoruz. Gençlerin ailelerine danışmadan yaptıkları bazı hatalar hayatlarını da tehlikeye atabiliyor. Kızımın hayatından 2.5 ayını çalan ve bize de bu hayatı zindan eden kişinin  başka canları yakmaması için bir an önce bulunup mutlaka cezalandırılmasını istiyoruz. Ailecek çok mutluyuz. Kızımız sağ salim yanımızda."

Polis, genç kızı alıkoyduğu ileri sürülen M.K.G.’nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.



YA(AÖ/COŞ)