Burhaniye İlçesi’nin Öğretmenler Mahallesi Küme Evler Mevkii'nde, 3 Aralık pazartesi gecesi 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketinin neden olduğu zararın boyutları ortaya çıktı. Küme Evler’deki tek katlı iki odalı evde yaşayan ve sel felaketi sırasında evin çatısından çıkarak kurtulan Ensar ve Fatoş Yaya çifti, iki çocukları ile Burhaniye Devlet Hastanesi’ne sığındı. Hastanenin temizlik işlerini yapan şirkette taşeron işçi olarak çalışan Ensar Yaya ve eşi, felaketten iki gün sonra evlerine gelince gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Evin her tarafı çamur içinde kalan ve eşyaları büyük zarar gören aile, gözyaşlarını tutamadı.

Ensar Yaya, geçen kasım ayının hemen başında meydana gelen sel felaketinde yine evlerinin hasar gördüğünü hatırlatarak, o zaman 750 lira eşya parası ile 150 lira kira yardımı yapıldığını belirtti.

Şimdi yine aynı felaketle karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Ensar Yaya, “Özel sektörde asgari ücretle çalıştığım için daha fazla yardım yapmıyorlar. Bel fıtığından ameliyat olduğum için 3 aydır çalışamıyorum. Afetzedelere yardım diyorlar. Suriye’den gelenlere din kardeşi diye yardım yapılıyor. Benim iki çocuğum var. Devlete asker yetiştiriyorum. Neden bana yardım yapılmıyor?” dedi.

Eşi Fatoş Yaya da, “İki evladımla perişan oldum. İki adet koyunum da telef oldu. Hastane odasında kalıyorum. İki çocuğum enfeksiyon kaptı. Perişan olduk. Yardım bekliyoruz” dedi.