Çorum’da su tesisatçısı Cesur Bolat, 2006 yılının Haziran ayında Bahçelievler Mahallesi'nde o dönem 15 yaşında olan Buket Ercan ile tanıştı. Kısa süre arkadaşlık eden gençler evlenmek istedi. Kızın ailesi evliliğe karşı çıktı. Cesur Bolat da Buket Ercan'ı kaçırdı. 55 yaşındaki anne Güneş Ercan polise gidip şikayetçi oldu. Cesur Bolat gözaltına alındı. İfadesinde birbirlerine aşık olduklarını söyledi. Genç kız da olayı doğrulayınca Bolat, 'Küçük yaşta kız çocuğunu hürriyetten yoksun kılma' suçlamasıyla çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kızın yakınları ise daha sonra şikayetten vazgeçti.

EVLENDİ AMA HAPİSTEN KURTULAMADI

Ancak olay kamu davasına dönüştü ve 'Küçük yaşta kız çocuğunu hürriyetten yoksun kılma' suçundan 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Dava devam ederken, Cesur Bolat olaydan 2 yıl sonra sevdiği kızın yaşının dolması üzerine ailesinin de onayıyla Buket Bolat'a resmi nikah kıydı. Yuva kuran ve bugün 3 yaşında Toprak, 2 yaşında Ekin ve henüz 5 aylık Su adında üç çocukları bulunan çifte kötü haber geldi.

Yerel mahkeme devam eden davada Cesur Bolat'a 'Küçük yaşta kız çocuğunu hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Yargıtay da kararı onadı. Bugün polis tarafından yakalanan Cesur Bolat ailesiyle vedalaşıp cezaevine gönderildi.

BABA ŞAŞKIN

Şaşkınlığını gizleyemeyen Cesur Bolat, "Eşimle ilk tanıştığım gün bana yaşının 17 olduğunu söyledi. Ben de ona inandım. Şikayet üzerine gözaltına alındım. Alınan doktor raporunda eşim bakire çıktı. Hakkımda dava açıldı. 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldım. Biz evlenmişiz ve yuva kurmuşuz. Bana verilen cezaya bakın" diye konuştu.

ÇARESİZ KALDI

Eşi Buket Bolat ise ne yapacaklarını şaşırdığını belirterek, "Aslında bütün suç benim. O gün eşime 17 yaşında olduğumu söyledim. Çünkü, onu görür görmez aşık olmuştum. Annem arkadaşlığımızın üçüncü gününde bizi karakola şikayet etti. Yaşımın da 15 olduğunu eşim orada öğrendi. Şimdi ben üç çocuğumla nereye gider, ne yaparım" diyerek çaresizliğini dile getirdi.



YÇ(İS/AAA)