Nazmiye Yıldırım 1993 yılında Erbabil Yıldırım’la evlendi. Yıldırım çifti dokuz yıl önce de kendilerini her bakımdan hazır hissettikleri için çocuk sahibi olmaya karar verdi. Ancak bir süre sonra normal koşullarda çocuk sahibi olamayacakları ortaya çıktı. O günden bu yana çocuk sahibi olabilmek için tıbbın her alanında çözüm arayan Yıldırım Ailesi, amaçlarına bir türlü ulaşamadı. Eşi Nazmiye Yıldırım’ın yüreğindeki çocuk sahibi olma isteğini en yakından hisseden Erbabil Yıldırım da ona evlat edinme teklifinde bulundu.

Eşinin bu teklifine önce soğuk baktığını ancak biyolojik çocuğu olamayacağı gerçeği karşısında da kabul etmek zorunda kaldığını belirten Nazmiye Yıldırım, "Dokuz yıl önce başlayan mücadelemiz kendi çucuğumu kucağıma alıp anne sevgisini tadabilmek içindi. Ancak başaramadık. Üç yıl önce evlat edinmeye karar verdik. İzmir bölgesinde evlat sahibi olabilmek için bekleyenler arasında 9’uncu sıradayız. Çocuk sahibi olabilmek için verdiğimiz çabaları, yaşadıklarımı, evlat özlemimi, duygularımı da '9 yıl 10 gün süren doğum sancısı' adını verdiğim kitabımda anlattım. Kitabımda anlattıklarımın, benim yaşadıklarımı yaşayanların da duyguları olduğunu sanıyorum. Beş bin adet basılan kitabım 7.5 lira fiyatla raflarda yerini aldı" dedi.

Erbabil Yıldırım da eşinin anne olma özlemini ve isteğini çok iyi anladığını, o nedenle her konudaki desteğini sürdüreceğini söyledi.



LS(AÖ/SS)