Nusaybin'de 15 Şubat günü Saliha Cabadak'ın evinde yapılan aramada, her biri 2.5 kilogram ağırlığında 3 zaman ayarlı bombadan oluşan toplam 7.5 kilogramlık tahrip gücü yüksek patlayıcı bulundu. Olayla ilgili Cabadak'ın kardeşi Derviş Cabadak, tutuklanırken, Saliha Cabadak serbest bırakılmıştı.

Savcılığın bu karara itirazı üzerine Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi Saliha Cabadak hakkında tutuklama kararı aldı. Mahkemenin tutuklama kararı üzerine Terörle Mücadele ekipleri, bu sabah evinden belediye binasına giden Başkan Yardımcısı Cabadak'a, tutuklama kararını göstererek gözaltına aldı. Saliha Cabadak Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünden sonra, adliyeye sevkedildi. Ardından Mardin E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Nusaybin Adliyesi önünde, aralarında Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, meclis üyeleri, belediye çalışanlarının bulunduğu grup, Cabadak'ın tutuklanmasını, 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganıyla protesto etti. Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, her ne olursa olsun hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Saliha arkadaşımız 4 gün, 4 gece gözaltında kaldı. İktidar yanlısı medya tüm Türkiye'de bombacı olarak tanıttı arkadaşımızı. Ama suçsuz olduğu için serbest bırakıldı. Bugün 21 Mart, dün burada bir felaket yaşatılmak istendi ama amaçlarına ulaşamadılar. Bugün ise halkın moralini bozmak için arkadaşımızı tutukladılar. Saliha Cabadak, 100 bin kişilik bir kente kadınlara ve tüm belediye hizmetlerinde başarılı bir şekilde çalışıyordu. Onlar için rantçı değilse suçludur. Çünkü arkadaşımız belediyede başarılıydı ve rantçı değildi. Haksızlığı kabul etmiyordu, ranta bulaşanları, taciz ve tecavüzcüleri, yolsuzluk yapanları yakalamıyorlar. Türkiye'yi insanlığa rezil edenleri tutuklamıyorlar. Dün İsveç'ten bir heyet gelmişti. Bugün tüm İsveç'te gündem olan dünkü gaz bombalarıyla halka saldırılar gündem olmuş durumda. Bu devlet kendini rezil etmek istiyor."

Başkan Gökkan, dün Batman'da Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'e yönelik saldırıyı kınadığını belirterek, "Dün Sayın Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı, dün milletvekilimize saldırıyı, yapılan tutuklamayı kınıyoruz. Yarın kimi alıyorlarsa alsınlar. Saliha arkadaşımız ne suç işlemişse ben de işledim. Buradan kendimizi ihbar ediyoruz ve onları da tüm dünyaya ihbar ediyoruz ki onlara boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından adliye önünde bulunanlar alkışlarla tutuklamayı protesto ettikten sonra olaysız dağıldı.