Silvan Cami Mahallesi Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan babadan kalma evinin tamamen yıktırıldığını öne süren 3 çocuk babası, 35 yaşındaki Mehmet Aktaş, Karayolları Bölge Müdürlüğü hakkında Silvan Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Karayolları tarafından 7 yıl önce evinin boşaltılması için kendisine tebliğat yapıldığını anlatan Aktaş, şöyle dedi:

"Tebliğ tarihinde evi boşalttım. Ancak, mahallede bir kaç sorunlu ev sahibi olduğu için Karayolları, geçen Aralık ayında yol yapımına başladı. Ben işsizim. Kahvelerde yövmiye ile çalışıyorum. Ama uzun süredir işsizim ve kiramı dahi ödeyemiyorum. Geçen yıl Aralık ayında başlanan yol yapımı çalışması sırasında evimin duvarlarının bir bölümü yıkılacaktı. Ancak yapım çalışmalarında çalışan ağır ve büyük iş makinaları, evimin tamamının yıkılmasına sebep oldu. Defalarca karayolları yetkilileriyle görüştüm. Kaymakama gittim, yapılacak bir şey olmadığı söylendi. Belediyeye başvurdum, düzelteceklerini söylediler. 5 kişilik ailemle ortada kaldım. İşsiz olduğum için kiramı ödeyemiyorum. Ev sahibi, evden çıkmam için baskı yapıyor, ne yapacağımı şaşırdım."

Bu sabah saatlerinde Silvan Cumhuriyet Savcılığı'na giderek Karayolları Bölge Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Aktaş, "Tüm devlet yetkilileriyle yaptığım görüşmeler sonuçsuz kalması üzerine ben de yol yapımı sırasında evimin tamamını yıkan Karayolları hakkında suç duyurusunda bulundum. Evimin yapılmasını istiyorum, başka bir talebim yok. Devlet yetkililerinin bu konuda bana yardımcı olmasını istiyorum." 



DY(GG/İD)