Bekar olan ve babasına ait evde tek başına yaşayan Sevinç Balta, aralarında görme ve işitme sorunu olanların da yer aldığı 30'a yakın kedi ve 2 köpeğe, evinin önüne yaptırdığı kulübelerde bakıyor. Vaktinin büyük bölümünü 'Yaman', 'Prenses', 'Minik', 'Garip', 'Pırtık', 'Oğlum', 'Pamuk', 'Tekir' gibi isimler verdiği kedileri ve köpekleriyle geçiren, temizliklerini yapıp, yemeklerini veren Balta'la, Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci, teşekkür belgesi verdi.

"ENGELLİ, HASTA VE ZOR DURUMDAKİLERİ ALIYORUM"

Hayvan sevgisinin çocuk yaşlarda başladığını ve daha çok muhtaç durumdaki hayvanları sokaklardan toplayıp bakımlarını üstlendiğini anlatan Sevinç Balta, "Engelli, hasta veya zor durumdaki hayvanları almaya çalışıyorum. Bir tanesinin de bir bacağı yok zaten. Çünkü bu hayvanlara kimse bakmıyor. Ben bunları toplayıp, önce veterinere götürüp tedavisini yaptırıyorum. Onların sokakta araçların altında kalıp ezilmelerini, ölmelerini istemiyorum.  Zamanımın büyük bir bölümünü onlarla geçiyorum. Temizliklerini yapıp, yemeklerini veriyorum. Astım hastasıyım. Normalde kedi ve köpeklere bakmam yasak ama ben onları çok seviyorum. Kedi ve köpeklere aşı yapıldığından artık bağışıklık sistemim onlara karşı daha da güçlendi, hiçbir sorun yaşamıyorum. Belki sağlığımı tehlikeye atıyorum, ama çok seviyorum onları. Ayrıca temizliklerini çok iyi yapıyorum. Evimi de aynı şekilde temizliyorum. Onun için etkilenmiyorum."

Dernek Başkanı Evren Türeci ise derneğe üye olan hayvansever Sevinç Balta'nın, yerel yöneticilerin yapması gereken görevi yaptığını belirterek, teşekkür belgesi verdi.



DS(EE/AK)