Olay, kent merkezindeki Cennet Mahallesi'nde meydana geldi. Deniz Apartmanı'nın 1'inci katında oturan emekli 70 yaşındaki Fikri Sünnetçi, öğle namazı için evinden ayrılıp camiye gitti. Eşinin gitmesinin ardından evde tek kalan 60 yaşındaki Neziha Sünnetçi, kapının çalması üzerine eşinin evinde bir şey unuttup döndüğünü düşenerek kapıyı açtı. Karşısında yüzü maskeli birini gören Sünnetçi, eve girmeye çalışan bu kişiye karşı direnenince sopalı saldırıya uğradı. Baş ve kollarından yaralanan Sünnetçi'nin çığlıklarından korkan saldırgan kaçtı. Bu sırada çığlıkları duyan komşusu Duran Yıldız, Neziha Sünnetçi'nin yerde yattığını görünce sağlık ekiplerine haber verdi.

Neziha Sünnetçi, sevk edilen ambulansla Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi acil servise kaldırılarak tedavi altına alındı. Sünnetçi, "Eşim ayrıldıktan kısa süre sonra sonra zil çaldı. Eşim herhalde birşey unuttu diye kapıyı açtım. Birden yüzü kapalı biri elindeki siyah bir cisimle kafama vurdu. Bağırmam üzerine  kaçtı" dedi.

"BİZİ TANIYAN BİRİYDİ"

Saldırının gasp amaçlı olduğunu söyleyen Fikri Sünnetçi ise, "Evde 7 bilezik, 15 altın vardı. Bu kişi beni tanıyan mahalleden bir kişiydi. Çünkü, ben namaza gittikten sonra eve girmeye çalıştı" diye konuştu. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, saldırganı tespit edip yakalamak için çalışma başlattı.



FY(EA/İD)