Baştarla Mahallesi'nde oturan Selçuk Eyioğlu, eşi Nimet, çocukları Mehmet Can, Beray ve 10 aylık Nehir'i de alarak bu sabah Terakki Mahallesi'nde oturan annesi Süheyla Eyioğlu'nun evine misafirliğe gitti. Özel bir maden ocağında çalışan ve gece vardiyasından çıkan maden işçisi Selçuk Eyioğlu evde uyurken, eşi Nimet Eyioğlu ise rahatsız olan kızı Nehir'i Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü. Babaanne Süheyla Eyioğlu'nun da çarşıya gittiği sırada evin önünde oynayan Mehmet Can ve Beray kardeşler, bir süre sonra kayboldu.

Hastaneden döndüğünde çocuklarının olmadığını gören Nimet Eyioğlu, uyuyan eşini kaldırırken, polise de haber verdi. Selçuk Eyioğlu, kent merkezinde çocuklarının gidebileceği yerleri ararken, polis de arama çalışması başlattı. Mobese kayıtlarında iki kardeşin en son Cumhuriyet Caddesi'nden Acılık Caddesi'ne gittiklerinin görülmesi üzerine aramalar bu bölgede yoğunlaştırıldı.

Aramalar sürerken, Ontemmuz Mahallesi'ndeki Acılık Aile Sağlığı Merkezi önünde vatandaşlar tarafından bulunan Mehmet Can ve Beray, Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne teslim edildi. Belediye hoparlöründen yapılan anons ile çocuklarının bulunduğunu öğrenen Selçuk Eyioğlu, belediyeye koştu. Selçuk Eyioğlu, çocuklarını zabıta müdürlüğünden teslim alırken büyük sevinç yaşadı. Selçuk Eyioğlu, "Eşim daha önce çocuklarımı sürekli Acılık Aile Sağlık Merkezi'ne götürüyordu. Çocuklarım annelerinin yine oraya gittiğini düşünerek peşinden gitmiş. Kaybolduklarını düşündük ve çok korktuk. Bu korkuyu Allah kimseye yaşatmasın. Bir daha çocuklarımı yalnız bırakmayız" diye konuştu.

Polis eşliğinde çocuklarıyla birlikte karakola giden Selçuk Eyioğlu, tutanak tutulmasından sonra evine döndü.



DS(EE/BT)