Geçen 23 Ocak’ta, yalnız yaşayan Meliha İlhan’ın, Ilıcabaşı Mahallesi Doğu Gazi Bulvarı Numara 236’daki evinde banyoda olduğu sırada elektrikli şofben patladı. Bornoza sarınarak komşusuna sığınan kadının evinde patlamayla birlikte çıkan yangın, kısa sürede tüm evi sardı. Komşuların haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürülürken, eşyaların büyük bölümü kullanılmaz hale geldi. 6 yıl önce ölen eşinin ardından bağlanan 600 lira emekli maaşıyla geçinen İlhan’ı komşuları teselli etti. Yangınla ilgili tutanak tutan Şehit Rüştü Yetkin Polis Merkezi Amirliği’nde görevli 26 yıllık polis memuru İbrahim Yıldırım, bir süre önce kredi çekerek 35 bin TL’ye aldığı evi yanan İlhan’ın, gidecek yerinin olmadığını ve kimsesinin bulunmadığını öğrenince ona evini açtı. Yıldırım, çaresiz durumdaki kadını, eşi ve üç çocuğuyla birlikte yaşadığı evine götürüp bir hafta süreyle misafir etti.

Polis Yıldırım, komşularıyla birlikte İlhan’ın evinin tadilatının yaptırıp, yangından kurtarılabilen eşyalarının büyük bölümünün temizleyerek eski haline getirdi. Evine dönmenin sevincini yaşayan İlhan, "Eşimden kalan maaşla başımı sokacak bir ev aldım. 4 yıl daha taksit ödeyeceğim. Çıkan yangında evsiz kalmıştım. Ancak, hiç tanımadığım bir polis memuru bana yardım etti. Eşimden kalan maaş olduğu için valilikten yardım alamadım. Fakat yine de bana devlet sahip çıktı" dedi.

Yıldırım, kadının ihtiyaçları ile yakından ilgilendi. Yıldırım, "Kimsesiz ve çaresizdi. Yapmam gerekeni yaptım. Vatandaşlık görevimi yerine getirdim" diye konuştu.