Ayşe Dağıstanlı, 2 yıl önce eşi şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşi 28 yaşındaki Taner Dağıstanlı'yı terk ederek boşanma davası açtı. Bir hastanenin yemekhanesinde çalışan Ayşe Dağıstanlı, bir ev kiralayarak çocukları 8 yaşındaki Ceren ve 4 yaşındaki Muhammet Can (4) ile birlikte yaşamaya başladı. Geçen cuma günü evlerinde çıkan yangın Ayşe Dağıstanlı ve çocuklarının hayatını altüst etti.

EVDEKİ PARASI DA YOK OLMUŞ

Çocuklarıyla birlikte gezintiye çıktıktan 10 dakika sonra komşularının araması üzerine geri dönen Ayşe Dağıstanlı, evinin alevler içinde kaldığını gördü. Komşularının kovalarla su döktüğü yangını, ihbar üzerine gelen itfaiye ekipleri söndürdü. Yetkilerin 'şüpheli' buldukları yangında eşyaları kullanılamaz hale gelen Ayşe Dağıstanlı, evinde sakladığı 750 TL’nin de yerinde olmadığını görünce şok oldu. Çocuklarıyla birlikte bir anda ortada kalan Ayşe Dağıstanlı şunları anlattı:

"Evden çıktıktan 10 dakika sonra yangın başlamış. Geri döndüm, eşyalarım kül olmuş. Evdeki yangının şüpheli olduğunu söylediler. Apartmanın girişini gösteren bir güvenlik kamerasını inceleyen polis, şüpheli kimsenin olmadığını söyledi. Bunun üzerine herkes yangını benim çıkarttığımı düşünmeye başladı. İki çocuğumla sokakta kaldım. Birikimim ve eşyalarım kül oldu. Kimse kendi malını bilerek yakmaz. Kimseyle kavgalı değilim. Düşmanım yok. Bu işi ben de anlamadım."

EV SAHİBİ ZARARI ÖDEMESİNİ İSTEMİŞ

Ev sahibinin, evde oluşan 5 bin TL’lik hasarı ödemesini istediğini belirten Ayşe Dağıstanlı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun altından nasıl kalkacağım bilmiyorum. Cebimde 5 kuruş para yok. Elimde para olsun diye, kurtarılabilen eşyalarımın hepsini üç kuruşa hurdacıya sattım. Çocuklarımla birlikte şimdilik bir arkadaşının evine sığındık. Ancak arkadaşımın evinde daha ne kadar kalabilirim bilmiyorum. Ne yatağım, ne eşyam hiçbir şeyim yok. Ne yapacağımı şaşırdım. Vicdanlı insanlara sesleniyorum. Sesimi duysunlar."

KADINLAR GÜNÜ MESAJI

8 Mart’ta Dünya Kadınlar Günü’nün kutlandığını hatırlatan Ayşe Dağıstanlı, "Biz kadınlar ne kadar çok istesek de, ayakta durmakta zorlanıyoruz. Kadınlar kimseye boyun eğmeden ayakta durabilmeli. Hayatın zorluklarına karşı direnebilmeli" dedi.

Dağıstanlı’nın Piyale İlköğretim Okulu 2’inci sınıf öğrencisi olan kızı Ceren Dağıstanlı da, okul formasının yangında yanması nedeniyle okuluna gidemediğini, büyünce doktor olmak istediğini söyledi.

İTFAİYE RAPORU: YANGIN ŞÜPHELİ

Evde yapılan itfaiye bilirkişi incelemesi sonucuna göre yangının zıt noktalarda bulunan yatak odası ve oturma odasında aynı anda başladığının belirlendiği belirtildi. Yangının çıkmasına neden olabilecek herhangi bir bulguya da rastlanmadığı kaydedildi. Ayrıca raporda, eve girildiğinde eşyaların çevreye dağıtılmış olduğunun görüldüğü, bu nedenle de yangının şüpheli olduğu kanaatinin ortaya çıktığı ifade edildi.



KÖ(İÖ/COŞ)