Karayolları, 1.5 yıl önce, gerekli kamulaştırmaları yapıldıktan sonra Bodrum ile Turgutreis'i birbirine bağlayan 1.5 kilometre uzunluğunda 30 metre genişliğindeki duble yol yapım çalışması başlattı. Aradan geçen zaman içinde, babasından kalma evde eşi Eda Mermer (65) ile birlikte 45 yıldır yaşayan üç çocuk babası Murat Mermer’in (65) sökülen zeytin ve incir ağaçları için 22 bin 500 ve 7.5 dönümlük arsa ve evi için de 27 bin lira öngörülen kamulaştırma bedeli ödenmedi. Murat Mermer’in evi duble yolun ortasında kaldığı için de çalışmalar durduruldu.

'EV YAPMAYA BAŞLADIM, BORCA GİRDİM'

Murat Mermer, geçen mart ayında alması gereken kamulaştırma bedelinin hala ödenmediğini belirterek, "Parayı mart ayında vereceklerini söyleyince ben de başka yerde ev yapmaya başladım. 65 bin lira borca girdim. Bana 'Evden çık yol yapımına devam edelim' diyorlar. Evim olmadan nereye yerleşeceğim? Sığınacağım tek yer burası. Ben de eşim ve çocuklarımla duble yolun ortasında toz toprak içinde oturmak istemiyorum" dedi.

'TRAFİK RAHATLAYACAK'

Kamulaştırma çalışmalarının 2009 yılında başladığını belirten Ortakent- Yahşi Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Onur Şahbaz da, “Bodrum'u Turgutreis'e bağlayan duble yol tamamlandığını trafik önemli ölçüde rahatlayacak. Vatandaşın yaşadığı ev yolun ortasında kalınca çalışma durduruldu. Karayollarının bir iki hafta içinde aileye kamulaştırma bedelinin ödenerek duble yolun en geç ekim ayında kavşaklarıyla birlikte tamamlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.



NK(İÖ/COŞ)