Denizli'ye 20 kilometre uzaklıktaki Karataş Köyü'nde yaşayan evli, 4 çocuk babası Ahmet Karataş, önceki gün komşularına Denizli'ye bankaya gideceğini söyleyip, tarlasından ayrıldı. Ancak Karataş, akşam eve dönmedi. Yakınları, köy ve tarla çevresinde yaptıkları aramada Karataş'ı bulamadı. Babasının 24 saattir ortalıkta görünmemesi üzerine hayatından endişe eden Mehmet Karataş, jandarmaya kayıp başvurusunda bulunup, Arama Kurtarma Derneği'nden (AKUT) yardım istedi.

Sultanhisar İlçesi ile Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden AKUT ekipleri bir gün sonra sabah saatlerinde bölgeye hareket etti. Jandarma da özel eğitimli köpeklerle Karataş Köyü kırsalında arama çalışması başlattı. Akşam saatlerinde AKUT'un arama yaptığı bölgeye yürüyerek gelen Ahmet Karataş'ı görenler şaşırdı.

Denizli'ye bankaya gittiğini anlatan Ahmet Karataş, "Orada bir arkadaşımı görünce birlikte hastaneye gittik. Kantinde oturduk, çay içtik. Orada uyudum. Daha sonra biraz gezdim. Canım eve dönmek istemedi. Bir iki gün önce evdekilerle tartışmıştık, canım da sıkkındı. Telefonumun şarjı bitmişti, haber veremedim. Merak edecek ne var ki? " dedi.

Bodrum AKUT lideri Sadettin Uslu, kendileri için önemli olanın Karataş'ın sağ salim dönmüş olması olduğunu belirterek, "Biz üzerimize düşeni yapıp, bölgede gereken arama çalışmamızı yaptık" diye konuştu.

Karataş, daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifade verip, ayrıldı.



YA(AÖ/CK)