Olay 25 Nisan akşamı merkez Yakutiye ilçesi, Aşağı Sanayi Mahallesi Çağlayan sokakta meydana geldi. 4 yıl önce kaçarak evlenen Elif- Ömer Karanlıkbulut çifti arasında son zamanlarda geçimsizlik başladı. At arabasıyla taşımacılık yapan eşi Ömer'den sürekli şiddet gördüğünü öne süren Elif Karanlıkbulut, polise şikayetçi oldu. Gözaltına alınan koca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, genç kadın 3 yaşındaki oğlu Berat ile sığınma evi yerine, babası Necati Koçak'ın evine yerleşti.

DOĞUM GÜNÜNDE ÖLDÜ

Olay günü kayınpederinin kapısını çalan Ömer Karanlıkbulut, eşini evlerine götürmek istedi. Ancak genç kadının gitmek istememesi üzerine damat ile kayınpeder arasında tartışma çıktı. Öfkeli koca, iddiaya göre üzerinde taşıdığı bıçakla eşini kalbinden ve göğsünden bıçakladı, araya giren kayınperedini de yaraladı. Ağır yaralanan Elif Karanlıkbulut, kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastenesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve doğum gününde yaşama veda etti. Aynı olayda bıçakla yaralanan kayınpeder Necati Koçak ise, Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

'NE YAPTIM Kİ PİŞMAN OLAYIM?'

Olay sonrası kardeşi Taner, babası Mehmet ve kendisine yardım eden A.E. ile birlikte gözaltına alınan Ömer Karanlıkbulut, ilk sorgusunda suçlamaları kabul etmedi. Eşi mezara, 3 yaşındaki oğlu Berat ise Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edilen Ömer Karanlıkbulut, adliye girişinde kendisine "Pişman mısınız? diye soran gazetecilere, "Ne yaptım ki pişman olayım? Ben öldürmedim" diye yanıt verdi.

DURUŞMADA DA SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Ömer Karanlıkbulut hakkında ağırlaştırılmış müebbet, baba Mehmet Sıddık ile kardeşi Taner Karanlıkbulut için ise müebbet hapis cezası istendi. Erzurum 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ilk duruşmada eşini öldürmediğini ileri süren Ömer Karanlıkbulut, ailevi mesele yüzünden tartıştığı karısını eve geri dönmesi için ikna etmeye çalıştığını söyledi. Yuvasının yıkılmaması için kayınpederinin evine gittiğini anlatan Ömer Karanlıkbulut, "Eşimin dedesi Abdülmecit Oğuzkan arabama zarar verdi. Ailesi bana saldırdı, yaralandım. Elimde bıçak yoktu. Onların yüreği benim kadar yanamaz. 3 yaşında bir çocuğum var benim dünyam yıkıldı. Eşimin ailesi bize destek vermedi. Ben öldürmedim. Eşimin öldüğüne üzülüyorum, onu benden kopardılar" dedi.

'ÖLÜM GÜNÜN' DİYEREK BIÇAĞI SAPLADI

Kızlarını kaybettikleri için üç sanıktan da şikayetçi olan baba Necati Koçak, kendisini Taner'in bıçakladığını, kızını ise Ömer'in öldürdüğünü söyledi. Kızı Elif'in olaydan önce eşi Ömer'den dayak yediği için eve sığındığını vurgulayan annesi İsminaz Koçak da "Ömer bey kızım için 'namusumdur' diyor. Kızımı dövüp kapıya atmış. Elif'e 'Evden ayrılıyoruz. Genelevdeki kadınlar senden daha güzel. Dileneceksin, bundan sonra bize sen bak' diyordu. Küçük kızım çağırdı. Ömer, kızım Elif'in yakasından tutarak 'Şimdi senin ölüm günün' diyerek bıçağı sapladı. Babası da olay sırasında 'vurun bunlara' diyerek küfürler ediyordu. Kızım yere düştü. Sonra arkamı döndüm eşim bıçaklanmıştı. Başımdaki yazmayı çıkararak yarasına bastırdım. Kızımın öldüğünü anlamadım. Benim çocuğumu öldürdüler nasıl şikayetçi olmayayım" diye konuştu.

3 BİN 500 LİRA BAŞLIK

Olay günü kahvehanede olduğunu anlatan baba Mehmet Sıddık Karanlıkbulut, Elif'i ailesinden 3 bin 500 lira başlık parasıyla aldıklarını anımsattı.

KAYINBİRADER: ELİF'İ BEN BIÇAKLADIM

Ömer'in kardeşi Taner Karanlıkbulut ise "Ben oraya gittiğimde abim yaralanmıştı, yerde baygın haldeydi. Elif'in babası Necati Koçak elinde ekmek bıçağıyla üzerime geldi. Bende çakımı çıkararak Necati'ye savurmaya başladım. Bu sırada Elif aramıza girmeye çalıştı. Onu da bıçakladım. Olayın şokuyla bıraktım kaçtım. Babamın veya ağabeyimin elin de bıçak olduğunu hatırlamıyorum. Daha sonra polise teslim oldum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkları tutukluluk hallerinin devamına karar verirken duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.