Kaçarak 4 yıl önce evlenen Elif- Ömer Karanlıkbulut çifti arasında bir süre sonra geçimsizlik başladı. At arabasıyla taşımacılık yapan eşi Ömer'den sürekli şiddet gördüğünü öne süren Elif Karanlıkbulut, önce polise şikayetçi oldu. Gözaltına alınan koca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; ardından genç kadın 3 yaşındaki oğlu Berat ile babası Necati Koçak'ın evine sığındı.

Ömer Karanlıkbulut, olay günü olan 25 Nisan akşamı merkez Yakutiye İlçesi, Aşağı Sanayi Mahallesi'nde oturan kayınpederinin evine giderek eşi Elif'i evlerine götürmek istedi. Genç kadının istememesi üzerine damat ile kayınpeder arasında tartışma çıktı. Öfkeli koca, iddiaya göre üzerinde taşıdığı bıçakla eşini kalbinden ve göğsünden bıçakladı, kayınperedini de yaraladı.

Ağır yaralanan Elif Karanlıkbulut, kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve doğum gününde yaşamını yitirdi. Yaralı kayınpeder Necati Koçak ise Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Olaydan sonra Mehmet Sıddık Karanlıkbulut ile birlikte oğulları Ömer ve Taner Karanlıkbulut yakalanarak tutuklandı.

KAYINPEDER İKİNCİ DURUŞMADA SERBEST KALDI

Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede kayınpeder Mehmet Sıddık Karanlıkbulut hakkında önce ömürboyu hapis cezası istendi. Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında itiraz üzerine kayınpeder Mehmet Sıddık Karanlıkbulut, Elif'e yönelik cezalandırılmasını gerektiren bir eylemi gösterir kesin ve yeterli delil bulumadığından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Ömer Karanlıbulut hakkında kasten öldürmek suçundan TCK'nın 82/1-d cezası uyarınca ağırlaştırılmış, yengesini istemeyerek kendisinin öldürdüğünü ileri süren kayınbirader Taner Karanlıkbulut hakkında ise TCK'nın 81/1 maddesi uyarınca müebbet hapis cezası istendi. Duruşma ertelendi.

Ömer Karanlıkbulut ile babası Mehmet Sıddık Karanlıkbulut'un savunmasını üstlenen Avukat Mehmet Salih Bayoğlu, müvekklinin serbest kalmasının ardından "Mehmet Sıddık Karanlıkbulut suçu bulunmadığı için serbest bırakıldı. Damat Ömer'in de serbest kalacağına inanıyoruz. Çünkü Ömer eşini öldürmedi. Ağırlaştırımış müebbet hapis cezası verilirse bunu Yargıtay'a taşıyacağız. Eminiz ki Ömer Yargıtay'da aklacanak" diye konuştu.



NÖ(KS/AAA)