Çocuklarını almaya geldikleri Marmaris'ten hayal kırıklığı ile dönen aileler, 'uyuşturucu' endişesi taşıdıklarını söyledi. Kızlarıyla görüştürülmediklerini anlatan aileler, "Eğer bizi Marmaris'te yetkililer dinlemiş olsalardı, kızlarımızın bir birliktelik yaşayıp yaşamadıklarının ve kanlarında uyuşturucu olup olmadığının tespit edilmesini isteyecektik. Bu konuda kızlarımızın arkadaşlarından edindiğimiz önemli duyumlarımız var" diye konuştu. 17 yaşındaki A.Y. ve M.Y. ile 14 yaşındaki H.M.'nin babaları, kendilerinin gündelik işlerde çalışarak ailelerini geçindirmeye çalıştığını, ancak kızlarının lüks hayatlara özendiğini ve evden ayrılmadan önce "biz özgür olmak istiyoruz" gibi sözler söylediklerini kaydetti. A.Y.'nin babası 47 yaşındaki Hasan Y. şöyle konuştu:

"Kızlarımızın bulunduğunu öğrenince sevindik, ancak Marmaris'te gittiğimiz hiçbir emniyet yetkilisi veya savcı bizimle görüşmedi. Kızımın arkadaşlarından edindiğim bilgilere göre hap veya sigaralık denilen uyuşturucu madde kullanıyor olabileceğini öğrendim. Çünkü maddi durumumuz olmamasına rağmen, kızım üzerinde yüklü miktarda para ile kaçmış olmalı ki 10 gündür 3 arkadaşı ile birlikte dışarıda kalıp yaşayabiliyor. Belki de kurye olarak kullanıyorlardı. Ancak bu soruların cevabını hiçbir yetkili ile görüşüp anlatamadığımız için öğrenemedik. Kızlarımız emniyetteki ifadelerinde birbirlerinden ayrılmak istemediklerini, dört kişi yurda gitmek istediklerini söylemişler. İnanıyorum ki yurttan tekrar kaçacaklar ve orada istedikleri gibi hareket edebilecekler." 'KIRGIN YA DA KIZGIN DEĞİLİZ'

Kızlardan H.M.'nin babası Fethi M. ve M.Y.'nin babası Hüseyin Y. de, Hasan Y.'nin ifadelerine aynen katıldıklarını belirterek, yetkililerden yardım istedi. Hüseyin Y., zor şartlarda aile geçindirmeye çalıştıklarını belirterek şöyle dedi:

"8 sene önce bel fıtığı oldum ve çalışamıyorum. Yevmiyeli olarak iş bulduğum zamanlarda çay ocaklarında garsonluk yapıyorum. Kızımın isteklerine tabii ki cevap verebilmeyi isterim. Ancak maddi imkanlarımız ortada. Kızlarımız televizyonlardaki dizi ve magazin programlarında anlatılan hayatların özentisi içerisinde. Ama biz onlara yine de kızgın veya kırgın değiliz. Geri dönsünler, onların yeri ailelerinin yanı."

Cavit YILDIRIM / YATAĞAN (Muğla),



CY(AÖ/COŞ)