Muğla'nın Yatağan İlçesi'ndeki evlerinden kaçan 4 kızın kaldıkları evin Marmaris Otogarı'ndaki bir otobüs firmasının yazıhanesinde çalışan 25 yaşındaki H.K.'ya ait olduğu belirlendi.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren H.K., DHA muhabirine yaptığı açıklamada, kızlara yardımcı olmak isterken, başına iş açıldığını söyledi.

Gece Marmaris Otogarı'na gelen dört kızın kendilerini 'üniversite öğrencisi' olarak tanıttığını belirten H.K., "Datça'daki bir arkadaşlarının kendilerini davet etmesine rağmen, evine kabul etmediğini, paraları olmadığı için de sokakta kaldıklarını söylediler. Benden bir gün evimde kalmaları için yardımcı olmamı istediler. Televizyonlarda, hep bu tür kızların başına neler geldiğini gördüğüm için durumlarına üzülüp, bekar evime götürdüm. Evin anahtarını kendilerine verdim. Uyumak için bile bir daha eve gitmedim. İki gün geçtikten sonrda, evimi boşaltmalarını istedim. Ancak, gitmediler. İftira atabileceklerini düşünüp, kimseye de bir şey söyleyemeyip, kendiliğinden gitmelerini bekledim. Evlerinden kaçtıklarını bilseydim, anında polise giderdim" dedi.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Evden kaçtıktan 9 gün sonra bulunan 4 kızın Marmaris Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde psikolog ve avukat eşliğinde ifadelerine başvuruldu. Sağlık kontrolllerinde herhangi bir dayak veya başkaca bir olumsuzluğa rastlanmayan kızların, ifadelerinde de kimseden şikayetçi olmadıkları öğrenildi.



Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla),



(AÖ/SS)