Çıplaklı Beldesi'nde 21 Mart Çarşamba günü evden kaçan A.K., önceki gece yarısı '155 Polis İmdat'ı arayarak, 4 kişinin tecavüzüne uğradığını, Cikcilli Beldesi'nde bir marketin önünde olduğunu söyleyerek yardım istedi. İhbar üzerine hareket geçen ekipler, genç kızı söylediği yerde beklerken buldu. Şikayet üzerine polis, M.Ö. (24), M.Ö. (18), U.Ö. (17), B.D. (24) ve A.Ö.'yü (23) gözaltına aldı. Polis, ayrıca A.K.'yı, otomobiliyle Cikcilli Beldesi'ne bırakan S.Ö.'yü (27) de yakaladı.

'TECAVÜZ ETTİLER'

Polise ifade veren A.K., 21 Mart'ta evden kaçtığını ve daha önceden tanıdığı M.Ö.'nün yanına gittiğini söyledi. Bir süredir psikolojik tedavi gördüğünü ifadesinde anlatan A.K., M.Ö. ile cinsel ilişkiye girdiğini, psikolojik tedavide kullandığı ilaçları içmediği için karşı koyamadığını belirtti. M.Ö.'nün kendisini daha sonra akrabası U.Ö.'nün yanına bıraktığını kaydeden A.K., şüphelilerin 10 gün boyunca farklı zamanlarda kendisine tecavüz ettiğini belirterek, ifadesinde şöyle dedi:

"U.Ö., otomobilin içinde bana tecavüz etti. Sonra beni arkadaşı B.D.'nin evine bıraktı. B.D. ile evdeki arkadaşı M.Ö.'nün tecavüzüne uğradım. Bu kişiler bir süre sonra önceden tanıdığım A.Ö.'nün yanına götürdü. Burada A.Ö. ile kendi isteğimle cinsel ilişkiye girdim. Saat 01.30 sıralarında A.Ö. ve akrabası S.Ö. beni otomobille Cikcilli Beldesi'nde yolda bıraktı."

A.K., kendisine tecavüz eden M.Ö., M.Ö., U.Ö. ve B.D.'den şikayetçi olduğunu, isteğiyle ilişkiye girdiği A.Ö. ile otomobil sürücüsü S.Ö.'den şikayetçi olmadığını söyledi.

TECAVÜZ BULGUSU YOK

Genç kızın ifadesi üzerine yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından dün sabah adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, cumhuriyet savcılığında gece boyunca ifade verirken, A.K. ise Alanya Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Doktor raporunda A.K.'nin tecavüze uğramadığı ve yakın zamanda cinsel ilişkiyi girmediği belirlendi. Ayrıca A.K.'nin sara hastası olduğu ve buna ilişkin ilaç kullandığı tespit edildi. Genç kızın psikolog gözetiminde alınan ifadesinde çelişki bulunması üzerine cumhuriyet savcılığı, tutuklama için yeterli delil olmadığına kanaat getirerek 6 şüpheliyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.