Oturduğu evden 14 Mart'ta ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan zihinsel engellli Mehmet Ali Athan'ın yakınları umutla bulunup, eve dönmesini bekliyor. Mehmet Ali Athan'ın ablası Dilşah Ünal, kardeşinin başına kötü bir olay gelmesinden endişe ettiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Daha öncede kaybolmuştu ancak, bulunup eve getirildi. Zininsel engelli olduğu için kendisini ifade edemiyor. Kendisi konuşmayana kadar zihinsel engelli olduğu belli olmuyor. Kendisini ifade edemiyor. Aynı zamanda sara hastası ve zaman zaman sara nöbetlerine tutuluyor. Ömür boyu kullanması gereken ilaçlar vardır. Bunları kullanması gerekiyor."

Dilşah Athan, kardeşinin daha önce de evden çıktığını, kentte gezdikten sonra akşam eve döndüğünü anlatırken, "Diyarbakır'da olsa şimdiye kadar kendisinden bir iz bulunurdu. Ama, şehir dışına götürülmüşse dönmesi çok zor. Emniyet ve savcılığa bildrirdik. Bulanların insanlık namına polise teslim etmeleri ya da bize haber vermelerini bekliyoruz. Hayatından endişe ediyoruz. Annem sabahlara kadar uyumuyor ve ondan gelecek bir haberi bekliyor"diye konuştu.



FA(GG/İD)