Pazaryeri Mahallesi, Süleyman Demirel Bulvarı'nda, 57 yaşındaki Sultan Yelmer'e ait evden çöp kokuları geldiği yönündeki ihbarını değerlendiren Fethiye Belediyesi Zabıta ekipleri adrese gitti. Yelmer'i evde bulamayan ekipler, akrabaları tarafından kapısı açılan eve girince çöplüğü andıran manzarayla karşılaştı. Çürümüş halde giyim eşyaları, karton kutular ve pet şişerlerle dolu evin temizlenmesi için Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri'nden yardım istendi.

Yıllardır biriktirdiği çöplerle yaşayan Sultan Yelmer'in komşularını eve sokmadığı, temizlik yapılması için gelen akrabalarını ise engellediği öne sürüldü. Sultan Yelmer'in akli dengesinin yerinde olmadığını iddia eden akrabası Ayşe Yelmer, kokudan dolayı evin yakınından geçemediklerini belirtti. Defalarca eve girmek istediklerini anlatan Yelmer, "Evi temizlemek için birçok kez girmek istedik. Ancak bizi engelleyip tepki gösterdi. 4 kardeşi var, hiçbiriyle görüşmüyor. 19 yaşında geçirdiği bir hastalık yüzünden akli dengesinin bozuk olduğunu biliyoruz. Belediyenin bu olaya el koyması gerçekten iyi oldu. Çünkü herkes çok rahatsızdı" diye konuştu.

Temizlik işçileri tarafından yapılan boşaltma işlemi yaklaşık 2 saat sürdü. Poşetlenen 1 kamyon dolusu çöp Fethiye Katı Atık Depolama Tesisi'ne götürüldü.