Çivril İlçesi'ne bağlı Irgıllı Beldesi Fatih Mahallesi’nde, felçli 70 yaşındaki Mürüvvet Aslan ile zihinsel engelli oğlu 53 yaşındaki Bayram Aslan’ın oturduğu evde, dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Alevlerin yükseldiğini gören komşuları bahçe hortumuyla su tutarken, itfaiye ve jandarma ekiplerine durumu bildirdi. Kısa sürede evi saran alevlerin içinde kalan anne ve oğlunu kurtarmak için itfaiye ekipleri yoğun çaba harcadı ancak başarılı olmadı. Uzun uğraşlar sonucu söndürülen yangının ardından evde yapılan incelemede, talihsiz anne ile oğlunun cesedine ulaşıldı. Cesetler, otopsi yapılması için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Bu arada, yangında hayatını kaybeden Mürüvvet Aslan’ın Sağlık Bakanlığı Başmüfettişlerinden Ömer Aslan’ın annesi olduğu belirtildi. Anne ile kardeşini yangında kaybettiğini öğrenen Başmüfettiş Ömer Aslan’ın cenazeleri almak için İzmir’e geldi.

Evde yapılan incelemede yangının sigara izmaritinden çıktığı belirlendi. Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için belirkişi incelemesinin yapılacağı kaydedildi. Irgıllı Belediye Başkanı AK Parti’li Salim Altuntaşoğlu, Mürüvvet Aslan'ın zihinsel engelli oğlu Bayram Aslan ile yaşadığını dile getirdi. Jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı.



TY(İÖ/İD)