Merkez Karatay İlçesi Başak Mahallesi'nde tek katlı müstakil evde yalnız oturan,  'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçu nedeniyle cezaevinden yaklaşık 1 yıl önce tahliye olan Hosruf Altuntaş, evinde sağ koltuk altından tüfekle tek el ateş edilerek öldürülmüş halde bulundu. 

MONT ELE VERDİ

Olay yerinde inceleme yapan polis evde bir mont buldu. Yapılan araştırmada montun, Altuntaş'ın 2 yıldır ayrı yaşadığı eşi Dilek Altuntaş'ın ilk eşinden olan oğlu Recep Demir'e ait olduğunu saptandı. Bunun üzerine Recep Demir gözlatına alındı.

Üvey babası Hosruf Altıntaş ile daha önceden aralarında evin tapusunu annesi Dilek Altuntaş'a devretmesi yüzenden tartışma bulunduğu iddia edilen Recep Demir, suçunu itiraf etti. Geçen perşembe günü akşam saatlerinde arkadaşı Y.E., ile birlikte üvey babası Hosruf Altuntaş'ın evine gittiklerini anlatan Demir polisdeki ifadesinde şunları anlattı:

''Üvey babamla oturduk. Biraz sohbet ettik. Sonra, babam, ben ve arkadaşım birlikte alkol almaya başladık. Babama, annemle birleşmesini istedim. O da tepki gösterdi. Sonra aramızda tartışma ve küfürleşme başladı. Tartışma sırasında evde bulunan üvey babama ait ruhsatsız pompalı tüfeği alıp ateş ettim. Üvey babam kanlar içinde yere yığılınca, ben de silahı alıp. Arkadaşımla birlikte mutfak penceresinden kaçtım.''

EVDE TABANCA VE TÜFEK BULUNDU

Demir'in kendi evlerine gittikten sonra önce olayı kardeşi K.D.'ye sonra da annesi Dilek Altuntaş'a anlattığını söylemesi üzerine polis, 'suç aleti tüfek ve olayı gizlediği' iddiasıyla kardeşini, annesini ve olay anında yanında bulunan arkadaşı Y.E.'yi de gözaltına aldı. Polis, kent merkezinde gözaltına aldığı Dilek Altuntaş'ın üzerinden çıkan sustalı bıçak ile evde yaptığı aramada biri kuru sıkı olmak üzere 2 tabanca, 1  pompalı tüfek ve suç aleti diğer tüfeğe el koydu.

'DAHA 3 KİŞİ VAR ÖLDÜRECEĞİM'

Gözaltına alınan 4 kişi sağlık raporu alınmak üzere Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Doktor kontrolüne getirilen Dilek Altuntaş, oğlu Recep Demir'e, ''Allahsız Recep, seni de ben öldüreceğim. Nasıl yaptın bunu'' diyerek tepki gösterdi. Altuntaş'ı polisler ise güçlükle tutabilirken, Recep Demir de, ''Daha üç kişi var öldüreceğim''dedi. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu sürüyor.



HD(İA/COŞ)