Nesim Malki Cinayeti’nden dolayı halen İzmir’de tutuklu bulunan Erol Evcil’in, İstanbul 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce 15 yıl hapis cezasına çarptırılıp şirketlerinin gelirlerine tedbir konulmasıyla İzmir’deki Ede Demir Çelik Firması da gündeme geldi. Şirketi 2006 yılında TMSF’den satılan alan Rıza Kerim Tanyeri’nin, Erol Evcil’in kendisinden zorla aldığını ileri sürdüğü firmada çalışan işçiler de ücret isyanı başlattı. Yaklaşık 5 aydır ücretlerini alamayan işçiler, fabrika bahçesinde toplanarak tepkilerini dile getirdi. İşçiler, ücretlerini parça parça aldıklarını, bunun da geçinmelerine yetmediğini ayrıca, malzeme konusunda da sıkıntı yaşadıklarını zor şartlarda çalıştıklarını söyledi.

YÖNETİM: PARA YATTI

İşçilerin iddialarına karşılık açıklama yapan fabrika yöneticileri ise gerek sahiplerinin cezaevinde bulunmasından dolayı gerekse yaşanan süreçten dolayı sıkıntı yaşadıklarını ancak bunları aşarak işçilerin alacaklarını hesaplarına yatırdıklarını, sorunların da kısa sürede giderileceğini söyledi.

Eskiden METAŞ olarak bilinen fabrika, önce Uzan grubuna geçmiş TMSF’nin el koymasının ardından da Rıza Kerim Tanyeri’nin olmuştu. Tanyeri’nden de fabrika Erol Evcil’e geçti.