Murat DELİKLİTAŞ / İSTANBUL, KARTAL'da, kendisini evden çıkarmak isteyen ev sahibi ile tartışan 51 yaşındaki Osman Yayla, ev sahibinin kardeşi Metin Gökduman tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Saldırıdan sonra otomobille kaçan Gökduman, bir süre sonra polise teslim oldu.


Olay, Atalar Mahallesi Meneviş Sokak 12/A No’lu Gök Duman Apartmanı önünde saat 11.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, İETT’de şoförlük yapan Osman Yayla, apartman önündeki otomobilini temizlediği sırada yanına ev sahibi geldi. Yayla, kendisini evden çıkarmak isteyen ev sahibi ile tartıştı. Kiracısıyla bir süre tartışan ev sahibi, sonuç alamayınca evine gitti. Tartışmanın ardından Osman Yayla arabasını temizlemeye devam ederken, bu kez yanına ev sahibinin kardeşi Metin Gökduman geldi. Kiracı Osman Yayla, bu kez de Metin Gökduman'la tartışmaya başladı. Tartışmanın uzaması üzerine Metin Gökduman, belinden çıkardığı tabancayla Yayla'ya ateş etmeye başladı. Göğsüne ve boynuna kurşun isabet eden Osman Yayla, kaçmaya başladı. Metin Gökduman’ın arkasından ateş etmeye devam ettiği Yayla, sığınmak için girdiği yan apartmanın giriş kapısı önünde yere yığıldı. Ağır yaralı olarak yerde yatan Osman Yayla’nın yanına gelen Gökduman, bir el daha ateş ettikten sonra otomobille kaçtı.


İETT şoförü Osman Yayla’nın, olay sırasında işinde olan eşi Sabahat Yayla ile çocukları haberi alır almaz olay yerine geldi. Eşinin kanlar içinde cesedini gören Sabahat Yayla sinir krizleri geçirdi. Yayla'nın cesedi Cumhuriyet Savcısı ve polis ekiplerinin incelemesini tamamlamasının ardından Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni morguna kaldırıldı.


Bu arada bir görgü tanığı, “Benim yanımda tartıştılar. Daha sonra gelip belinden silahını çıkararak mermi yağdırdı. Ben üzerine doğru gidince silahı bana doğrultup kaçtı" dedi.

 


Ağabeyinin kiracısını öldüren Metin Gökduman, bir süre sonra Kartal Şehit Selahattin Aslantepe Polis Merkezi’ne gelerek teslim oldu.


Polis olayla ilgli geniş çaplı araştırma başlattı


MD  (MK) (FOTOĞRAF)