27 Ağustos'ta meydana gelen olayda Yozgatlı ev hanımı F.E.'yi telefonla arayan kimliği belirsiz bir kişi, kendisini polis olarak tanıtıp, kadının kimlik bilgilerininin terör örgütü PKK tarafından kullanıldığını iddia etti. Teröristleri yakalamak için çalışma başlatıldığı yalanını söyleyen kimliği belirsiz kişi, F.E.'yi bir PTT şubesine yönlendirip, verdiği hesap numarasına para yatırmasını isteyerek, bu paranın daha sonra iade edileceğini söyledi.

Telefondaki kişiye verilen hesap numarasına para yatıracağını söyleyen F.E., polise başvurup, yaşadıklarını anlattı. Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri, banka hesap numasının Adana'dan alındığını saptadı, ardından Adana'daki meslektaşlarıyla iletişime geçti. Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, verilen hesaba 16 bin 800 lira para yatırıp, banka yetkililerini de parayı çekmeye gelecek kişiyi oyalamalarını istedi.

Dün sabah, parayı çekmek için banka şubesine hesap sahibi Ömer Erkoç geldi. Banka görevlileri Ömer Erkoç'u oyalarken, polise de haber verdi. Bankaya gelen polisler, Ömer Erkoç'u gözaltına aldı. Suçlamaları kabul etmeyen ve çelişkili ifadeler veren Erkoç, sevk edildiği mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.