Kaza, Kütahya- Afyonkarahisar karayolunun 2'nci kilometresinde saat 01.30 sıralarında meydana geldi. Isparta'dan İzmit'e Karaca ailesinin ev eşyalarını götüren Musa Keskinoğlu yönetimindeki 41 NT 001 plakalı kamyon, sağ ön lastiğinin patlaması sonucunda yoldan çıktı. Taklalar atarak yaklaşık 20 metrelik uçurumda yuvarlanan kamyonda can pazarı yaşandı.

Devrilen kamyonun altında kalan Çağla Karaca olay yerinde can verdi. Araç içerisinde sıkışan anne Aylin Karaca, oğlu Veysel Karaca ile kamyon sürücüsü Musa Keskinoğlu'nu kurtarmak için ekipler seferber oldu. Veysel Karaca, Isparta'daki babasını cep telefonuyla arayarak kız kardeşinin öldüğünü, kendisinin ve annesinin de yaralandığını haberini verdi.

Araç içerisinde sıkışanlar, itfaiye, 112 Acil Servis ambulansında görevli sağlık ekibi ve polisler tarafından yaklaşık bir buçuk saat süren çalışma sonucunda yaralı olarak çıkartıldı. Yaralılar, ambulanslarla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çağla Karaca'nın cesedi de aynı hastanenin morguna kaldırıldı, kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.