Eurovision şarkısının klibi İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası, Pendik Marina ve Yerebatan Sarnıcı’nda 3 farklı konseptten oluşan setlerde çekildi. 'Açık Denizlerdeki Gemi' sahnesi için Pendik Marina’da demirli bulunan ve 2009 yılında sadece kürek ve yelkenle bin 700 millik Foça - Marsilya seferini gerçekleştiren Kybele teknesi kullanıldı.

360 Derece Tarih Araştırmaları Grubu’nun 'Foça- Marsilya Tarihe Yolculuk' projesi kapsamında Urla’da yapılan ve 2 Mayıs 2009’da törenle Foça’dan uğurlanan Kybele, 56 gün süren yolculuktan sonra Marsilya’ya ulaşmıştı. Orada batma tehlikesi atlatan gemi, daha sonra binbir zorlukla Türkiye’ye dönmüş ve 'Avrupa Kültür Başkenti: İstanbul' etkinlikleri kapsamında 2010 yılında İstanbul’da ziyarete açılmıştı. Halen Pendik Marina’da demirli bulunan Kybele Mayıs ayında çekilmek suretiyle denizden Çeşme’ye getirilecek ve yaz sezonu boyunca Çeşme Marina’da yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilebilecek.

Kybele, M.Ö. 600’lü yıllarda kullanılan gemilerin birebir örneğine göre o dönemde kullanılan malzemelerle yapıldı. Her iki yanında 10’ar olmak üzere 20 kürekli geminin boyu 19, eni 5,5 metre. Toplam yelken alanı 85 metrekare olan gemi 140 bin euroya mal oldu.



FO(İÖ/BT)