Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne ait büyükbaş hayvan çiftliğini gezen Gana Gıda ve Tarım Bakanı Kwesi Ahwoi'ye süt ikram edildi. Daha sonra ETSO'da düzenlenen toplantıya Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte katılan Bakan Ahwoi, ülkesinin ekonomik durumunu anlatarak Türk işadamlarını davet etti. THY'nin Gana'ya direkt uçak seferi yaptığını belirten Bakan Ahwoi, Türkiye'nin ülkesinde büyükelçilik açmasından mutlu olduklarını, yakında kendilerinin de temsilcilik açacaklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da Gana ile ticaret hacminin 500 milyon doları geçtiğini, iki yıl içinde ticaretin bir milyon doların üzerine çıkacağını belirtti. Erzurumlu işadamlarının Gana'ya gitmelerini öğütleyen Bakan Akdağ; kakao, altın, pırlanta, tıbbı malzeme, kereste ve tomruk ithal edilebileceğini söyledi.

Konuk bakana siyah kehribar olarak bilinen Oltu taşı tespih hediye eden ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, Sağlık Bakanı Akdağ'ı ekonomi bilgisinden dolayı tebrik etti. Yücelik, "Tıpçı olmasına rağmen ticarete yatkın olmasının faydası. Ekonomi bakanı kadar bilgisi var. Gururlandım ve tebrik ederim. Esnaf çocuğu olmanın faydaları bunlar. Bakan Ali Babacan'ın şansı da o. Bitiyorum ona" diye konuştu.

YAPTIRDIĞI HASTANEYİ GEZDİRDİ

Gana Gıda ve Tarım Bakanı Kwesi Ahwoi ile birlikte bugün Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastaları ziyaret etti. Her iki bakan, hastane girişinde yönetim tarafından çiçeklerle karşılandı. Kendi yaptırdığı hastaneyi gezdiren Bakan Akdağ, konuğuna sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra Bakan Akdağ, konuğunu havalimanına götürerek Ankara'ya uğurladı.