Olay, bugün saat 14.30 sıralarında Samsun’un Tekkeköy İlçesi Selyeri Mevkii’nde kurulu yaklaşık 400 işçinin çalıştığı Eti Bakır İşletmeleri’nde meydana geldi. Yılda 40 bin ton blister bakır (levha), 220 bin ton sülfürik asit üretilen işletmede işçiler, özel bir fabrika için 30 metre yüksekliğinde, 100 metre enindeki amonyak tankını tamamlama aşamasına geldi. Yaklaşık 300 tonluk kapak, montaj sırasında, tankın zemininde bulunan işçilerin üzerine düştü. Dev kapağın altında kalan işçilerden 5’i olay yerinde yaşamını yitirdi, 1’i ağır 11 işçi de yaralandı. İhbar üzerine fabrikaya çok sayıda ambulans, Sivil Savunma Arama Kurtarma ekipleri ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Gazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların daha donanımlı hastanelere sevk edilmesi ihtimali üzerine ambulans helikopterler de hazır bekletildi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
 
Eti Bakır İşletmeleri’nde meydana gelen amonyak tankı yapımı sırasında kapağın çökmesi sonucu hayatını kaybeden 5 işçinin kimlikleri tespit edildi. Hayatını kaybeden Hüseyin Bayrak, Güven Demirel, Sadık Kurultay, Hüsamettin Taşsümer ve Fatih Açıkel’in cesetleri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Eti Bakır İşletmeleri'nde meydana gelen kazada yaralanan işçiler Ali Başkaya, Yüksel Demir, Ali Bayraktar, Erdinç Demirer, Şükrü Demirer, Hasan Semiz, Ferdi Taşdümer, Mehmet Comart, Engin Gür, Tayfun Mumcu ve Mustafa Eren, Gazi Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel hastanelerde tedavi altına alındı.

Durumu ağır olan Mustafa Eren'in tedavisinin yoğun bakım ünitesinde sürdüğü belirtildi.